Gouds Dagblad | Grote brand in bedrijfspand Waddinxveen

Grote brand in bedrijfspand Waddinxveen

mainImage

Een uitslaande brand heeft een bedrijfspand aan de Staringlaan in Waddinxveen volledig in de as gelegd. Vanwege de grote hoeveelheid vrijgekomen rook was de N207 tussen Boskoop en Waddinxveen tot middernacht in beide richtingen afgesloten. Mensen uit de buurt werden opgeroepen uit de rook te blijven en hun ramen en deuren te sluiten. Nieuwsgierigen werden op grote afstand gehouden. Er is niemand gewond geraakt. De bovenkant van de gevel van het gebouw is bedekt met asbestplaten, maar zover is het vuur niet gekomen. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Omdat er een camping in de omgeving ligt en het niet zeker was hoever de rook zich zou ontwikkelen, schakelde de brandweer extra mankracht in.

Brandweer-eenheden werden rond 10 voor 7 opgeroepen om met spoed naar de Staringlaan in Waddinxveen te gaan. Aldaar zou er een brand woedden in het dak van een bedrijfspand, waarbij mogelijk asbest in aanwezig zou zijn.

Brandweer Gouda en Waddinxveen gingen met spoed ter plaatse, later volgden nog velen extra eenheden, de brand werd namelijk al vrij snel opgeschaald.

Vanwege waterwinning en de grootte van de brand werd uiteindelijk opgeschaald naar 'grip 1': 'zeer grote brand'.

Te samen hebben alle korpsen, van Gouda/Boskoop/Waddinxveen/Alphen a.d. Rijn de brand weten te blussen. Echter zou het nog velen uren duren voor de brand ook daadwerkelijk brandmeester zou zijn en uit was, het laaide immers continu op. Rond 04u00 woensdagmorgen waren de brandweerlieden bezig met nablussen.

Vanwege de enorme rookwolken - die richting Reeuwijk en Gouda trokken, zo over de N207, werden omliggende wegen tussen Boskoop en Waddinxveen afgesloten voor het verkeer. Tevens werd besloten het publiek op grote afstand te houden voor hun eigen veiligheid in verband met de mogelijke kans dat er asbest zou vrij komen. Gelukkig vielen er echter geen gewonden, maar deze maatregelen zorgde wel voor behoorlijk wat verkeershinder in en rondom Waddinxveen.

Nadat de brand uiteindelijk geblust was konden de hulpdiensten langzaam aan opruimen. Diverse korpsen werden ten tijde van de brand al afgelost, de rest kon later weer retour naar de kazerne.

Het bedrijfspand kon helaas niet meer gered worden en brandde zo goed als volledig af. De naastliggende panden in het bedrijfsverzamelgebouw zijn wel gespaard gebleven.


Foto: 112Gouda/Reeuwijk