Gouds Dagblad | Gouwenaars rijden tankstation binnen

Gouwenaars rijden tankstation binnen

mainImage

De vier mannen die in de nacht van maandag op dinsdag werden aangehouden, nadat een auto de shop bij het tankstation De Vink langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel was binnengereden, komen allemaal uit Gouda. Het gaat om mannen tussen de 20 en 23 jaar oud. In de auto ontdekte de politie lachgas.

"Onderzoek moet uitwijzen of de verdachten daadwerkelijk lachgas hebben ingenomen", laat een politiewoordvoerder weten.

De auto crashte rond 2u00. Op dat moment waren er geen klanten in de shop. Wel een medewerker, maar die raakte niet gewond. De medewerkster van de shop stond op het moment van de crash niet achter de kassa. Ze hoorde een enorme klap en trof daarna de auto te midden van de ravage aan.

De auto reed dwars door de pui van de shop en reed diverse schappen omver. De schade is aanzienlijk.

De opruimwerkzaamheden nemen de nodige tijd in beslag. Het is niet duidelijk wanneer er weer getankt kan worden.

De auto is precies tussen de paaltjes door gereden die de winkel moeten beschermen tegen een ramkraak. De personen in de auto sloegen direct op de vlucht.

"Na de crash waren er volgens de medewerker vier personen uit de auto gevlucht", aldus de politie. "Even verderop het parkeerterrein hielden de collega's van Politie Gouda twee mannen aan. Een stukje verderop het viaduct, op de Laan van Avant-Garde, kon de politie van Waddinxveen-Zuidplas de andere twee in de kraag vatten."

De politie hield derhalve vier verdachten aan na de crash. Het betreffen vier mannen, in de leeftijd van 20, 21, 23 jaar oud en allemaal afkomstig uit Gouda. Wie van de verdachten de auto bestuurde op het moment van het ongeluk, is niet bekend.

De politie doet nog onderzoek naar de naar de precieze toedracht van het ongeluk.


Foto: Politie Waddinxveen - Zuidplas