Gouds Dagblad | Gouda stopt met preventief fouilleren

Gouda stopt met preventief fouilleren

mainImage

De maatregel preventief fouilleren in relatie tot de autobranden is na 2,5 week beëindigd. Er zijn de afgelopen 11 nachten op rij geen branden geweest. Politie, gemeente en buurtwachten houden nog steeds toezicht en ook het onderzoek is nog in volle gang.

Burgemeester Salet: "Op vrijdag 31 mei vond de laatste autobrand in Gouda plaats. Dat betekent dat er al 11 nachten op rij geen branden hebben plaatsgevonden. Ik ben blij met die ontwikkeling, maar ben zeker ook voorzichtig. De politie heeft tot op heden, ondanks de vele inzet en het onderzoek, nog geen verdachte(n) aangehouden. Dat betreur ik, met name omdat er daardoor nog steeds een gevoel van onrust wordt ervaren in Gouda."

Gedurende een periode van 2,5 week heeft de politie kunnen beschikken over de maatregel preventief fouilleren die vanochtend, woensdag 12 juni, om 4u00 is afgelopen. Ondanks het feit dat deze maatregel de politie heeft geholpen is, in overleg met het OM, besloten de termijn voor preventief fouilleren op dit moment niet opnieuw te verlengen. "De reden daarvoor is dat er al anderhalve week geen autobranden hebben plaatsgevonden en preventief fouilleren dan een te zwaar middel is om mee door te gaan. Wel zijn er recent, op verzoek van de politie, vier tijdelijke camera’s geplaatst in Plaswijck. Deze tijdelijke camera’s zijn aanvullend op de 98 permanente camera’s die Gouda momenteel heeft. Daarnaast blijft de politie zowel met toezicht als ook in de opsporing de komende periode nog actief. Ook zijn in diverse wijken nog buurtwachten actief voor extra ogen en oren. Ik waardeer die inzet van actieve inwoners heel erg en ik blijf oproepen om verdachte situaties direct te melden via 112!", aldus burgemeester Salet.


Foto: AS Media