Gouds Dagblad | Gouda opgeschrikt door 25ste autobrand

Gouda opgeschrikt door 25ste autobrand

mainImage

Voor het eerst sinds 1 juni is er in Gouda weer een voertuig in brand gevlogen. Er kwamen in de nacht van zondag op maandag rond 1.15 uur vlammen uit een auto aan de Herenstraat.

Het is de eerste autobrand in drie weken tijd in de stad, die al langer geteisterd wordt door autobranden. In krap een maand, vlogen er maar liefst 24 voertuigen in de brand.

De politie kon overigens nog niet zeggen of deze autobrand te maken heeft met de vorige autobranden.

Gouda wordt sinds enkele weken geteisterd door autobranden. Burgemeester Mirjam Salet gaf agenten daarom de bevoegdheid om preventief te fouilleren om in te grijpen. Ook kwam er extra politie in de nachtelijke uren. Dat leek een tijdje afdoende te zijn geweest, tot nu. De vraag is of de burgemeester weer teruggrijpt naar deze noodmaatregelen. Ook hebben inwoners van Gouda een speciale buurtwacht opgezet en zijn bestaande buurtwachten versterkt met nieuwe toezichthouders.

De laatste autobrand was op 31 mei. Na een periode van drie weken zonder autobranden, was het vannacht helaas weer raak. Hierbij is de 25ste auto in een relatief kort tijdbestek in brand gestoken.

Opvallend aan deze autobrand was dat de politie uitgebreid sporenonderzoek heeft verricht op de brand locatie in de Herenstraat.

Na dit sporenonderzoek is de auto door een bergingsvoertuig van de politie opgehaald en afgevoerd voor verder sporenonderzoek.


Foto: ANP