Gouds Dagblad | Gewonden door brand in Berkel en Rodenrijs

Gewonden door brand in Berkel en Rodenrijs

mainImage

Door een grote brand in een complex in Berkel en Rodenrijs zijn vijf gewonden gevallen. De veiligheidsregio meldde dat twee van hen naar het ziekenhuis zijn gebracht omdat ze rook hebben ingeademd. De brand brak uit in een meubelfabriek en kringloopwinkel. Daarna sloeg het vuur over naar enkele huizen en een garagebox in het complex.

Brandweereenheden rukten maandagmiddag massaal uit naar de Veilingweg en de Oudelandselaan om het vuur te bestrijden. De brandweer is met groot materieel bezig om te voorkomen dat de brand overslaat naar naastgelegen gebouwen. De brandweer gaf meerdere waarschuwingen af voor de rook.

Aan het eind van de middag was de rook fors minder, maar was de brandweer nog druk bezig met de bluswerkzaamheden. ''Het gaat de goede kant, maar als we nu stoppen is er een goede kans dat het vuur weer oplaait.''

In verband met de brand en de daarmee gepaard gaande rook rijden er op last van de brandweer voorlopig in beide richtingen geen metro's tussen station Meijersplein in Rotterdam en Pijnacker-Zuid.

Het vliegverkeer op de nabijgelegen luchthaven Rotterdam-The Hague Airport ondervindt geen hinder.

 


Door: ANP | Foto: ANP