Gouds Dagblad | Drie nachten op rij autobranden

Drie nachten op rij autobranden

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de wijk Korte Akkeren zijn in de nacht van zondag op maandag opnieuw auto’s in vlammen opgegaan. Dit keer betrof het twee bestelwagens op de hoek van de Gansstraat en Kievitstraat. Een personenauto liep grote schade op. Het is de derde nacht op rij dat er voertuigbranden uitbreken in Gouda, eerder was het al raak aan de Herenstraat en Leeuwerikstraat, ook brandde verleden week in Gouda-Oost meerdere voertuigen uit.

Rond kwart over 3 vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand op de kruising van de Gansstraat met de Kievitstraat in Gouda. Al snel werd er opgeschaald naar 'middelbrand', waarna naast Gouda ook Gouderak werd opgeroepen om met spoed ter plaatse te gaan.

Aldaar aangekomen troffen de brandweer-eenheden een brand aan in twee bestelbussen nabij een woning aan de Gansstraat. Het vuur genereerde veel rookoverlast en zorgde voor diverse knallen waardoor de buurt wakker werd gemaakt. De brandweer kon het vuur gelukkig snel blussen en wist daarbij te voorkomen dat deze oversloeg op de woning, helaas echter raakte een naastgelegen auto ook flink beschadigd en brandde de bestelbussen volledig uit. Het nablussen met onder meer schuim duurde vervolgens nog enige tijd, Maar uiteindelijk konden de brandweerlieden net na 4 uur weer retour naar de kazerne.

Het is de derde nacht op rij dat er voertuigbranden uitbreken in Gouda, eerder was het al raak aan de Herenstraat en Leeuwerikstraat, ook brandde verleden week in Gouda-Oost meerdere voertuigen uit. In de nacht van zaterdag op zondag vlogen twee auto’s in brand nabij de Walvisstraat. Dit gebeurde nadat een bankstel dat op straat stond in brand was gestoken. Het vuur sloeg toen over op de auto’s.

In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde een auto nabij het Uiverplein uit. De uitgebrande auto bij het Uiverplein behoort toe aan een bewoner van de Koningin Wilhelminaweg. Vorige maand waren er al diverse branden in een andere wijk van Gouda, Gouda-Oost.


Foto: Digitaal Dagblad