Gouds Dagblad | Celstraf voor fatale verkeersruzie

Celstraf voor fatale verkeersruzie

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De 29-jarige Richard van den H. uit Krimpen aan den IJssel krijgt drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een fataal ongeluk na een verkeersruzie vlak voor kerst vorig jaar.

De rechtbank in Den Haag acht bewezen dat Van den H. zijn auto plotseling stilzette op de N210 in Lekkerkerk, waardoor ook de bestuurder van de auto met wie hij ruzie had moest stoppen. Een achteropkomend busje kon een botsing niet vermijden. In de middelste auto zaten vier broers en de vriendin van een van hen. Zij en een van de broers kwamen om het leven, de anderen raakten zwaargewond.

De rechtbank oordeelde dat Van den H. "buitengewoon onvoorzichtig" heeft gereden en roekeloos is geweest. "De rechtbank verwijt u dat twee jonge mensen uit het leven zijn gerukt en dat de andere drie nog altijd gezondheidsklachten hebben." De door het Openbaar Ministerie geëiste straf van zes jaar vond de rechtbank echter veel te lang voor de mate waarin Van den H. schuldig is bevonden.

Van den H. was onder invloed van marihuana en cocaïne toen hij in de auto stapte. Hij moet ook vier jaar lang zijn rijbewijs inleveren.


Foto: Digitaal Dagblad