Bewoner vertrouwt agenten niet

mainImage
Bewoner vertrouwt agenten niet

Bijdrage politie Gouda

Afgelopen nacht kregen wij een melding van een mogelijk inbraak in Moerkapelle. Een alerte omstander zag een persoon in het zwart gekleed rond een vrijstaand huis lopen. Omdat wij niet direct aan de achterzijde van de woning konden komen besloten wij bij het adres aan te bellen en de bewoners op de hoogte te stellen.

Als politie adviseren wij altijd om terughoudend te zijn voor wie je open doet. De bewoner van de betrokken woning nam dit wel heel serieus. Via een dicht raam hadden wij contact met de bewoner. Ondanks dat wij ons legitimeerde, gekleed waren in uniform, politiebikes en een politiemotor bij ons hadden durfde de bewoner de deur niet te openen. Toen de bewoner op ons advies weigerde 112 te bellen waar ze ons verhaal kon verifiëren, hebben wij onze zoektocht gestaakt.

Een half uur later kregen wij de melding op hetzelfde adres dat er vreemde mannen met uniformen voor de deur hadden gestaan...

Ons advies: blijf terughoudend met het openen van de deur voor vreemden. Vertrouw je het toch niet bel dan zelf de politie.


| Foto: Digitaal Dagblad