Donderdag nadert er vanuit het noordwesten een zwak koufront met tijdelijk wat meer bewolking en een zeer kleine kans op wat lichte neerslag. Dit koufront gaat Gouda rond het middaguur passeren. Na passage komen er opklaringen en is een afwisseling van stapelwolken en opklaringen, daarbij is er een kans op een lichte regenbui. De maximumtemperatuur komt rond de 14 graden Celsius te liggen. De wind is in de ochtend zuidwest kracht 2 a 3 Bft, na passage van het koufront in de middag noordwestelijk 2 a 3 Bft. In de avond neemt de kans op een bui verder af en draait de wind weer naar westelijke richtingen en wordt zwak.
Vrijdag belooft een droge dag te worden. Hoogstwaarschijnlijk is het in de ochtend geheel bewolkt. In de loop van de middag klaart het breed op. Het wordt maximaal 12 graden Celsius en er waait een zwakke wind uit zuidelijke richtingen. In de nacht naar zaterdag koelt het af naar 8 graden en is er weinig wind.
Op zaterdag komt Gouda onder invloed te liggen van een frontaal systeem met veel bewolking en van het zuidwesten uit regen, vooral in de middag en avond. Op zondag is het front voorbij en is er afwisseling van wolken en zonnige perioden met regelmatig flinke buien. Op zaterdag wordt het rond de 14 graden Celsius en op zondag 10 graden Celsius. Na het weekeind keert het rustige weer tijdelijk weer terug.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda