In dit weekeinde is het aangenaam en zonnig najaarsweer. In de ochtenden kan het enige tijd mistig zijn, maar al spoedig breekt de zon door en is het zonnig. Morgen wordt het 18 of 19 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Zondag is het 20 graden Celsius, in de Goudse binnenstad is 21 graden Celsius mogelijk.
Om 22.02 uur begon gisteravond de astronomische herfst van 2017, de zon stond loodrecht boven de evenaar. Dag en nacht waren evenals 21 maart (begin van de lente) even lang.
Zaterdag begint de daglichtperiode plaatselijk met (dichte) mist en/of laaghangende bewolking. Halverwege de ochtend trekt de mist spoedig op en breekt de zon door. In de middag is het (vrij) zonnig met vooral in het noordoosten ook stapelwolken. Het wordt 18 graden in het Reeuwijkse plassengebied en 19 graden Celsius in de Goudse wijken. Door een (zeer) zwakke noordoostenwind (windkracht 1 tot 2 Beaufort) is het voor het gevoel tamelijk warm.
In de nacht naar zondag is het onbewolkt en helder. Bij zeer weinig wind kan het daardoor flink afkoelen nabij het aardoppervlak. De minima liggen rond 8 graden Celsius, waardoor de afkoeling nog iets sterker is dan de voorgaande nacht. De kans op (dichte) mist is dan ook iets groter.
Zondag wordt het nog een fractie warmer met op uitgebreide schaal 20 tot 21 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Tevens is het daarmee circa 3 graden warmer dan het langjarig gemiddelde. Het is de gehele dag zonnig met soms een veld hoge sluierbewolking alwaar de zon geen hinder van ondervindt. Zondagmiddag kunnen af en toe een paar kleine stapelwolken (Cumulus Humilis) boven de Goudse regio te zien zijn, maar ook dan blijft de zon vrolijk doorschijnen. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit oostelijke richtingen.
Begin volgende week wordt het geleidelijk iets minder zonnig dan in het weekend, maar de zon zal toch veelvuldig aanwezig zijn in het regionale weerbeeld. Het blijft zo goed als zeker droog. De wind blijft in de oosthoek en is zwak tot matig, windkracht 1 tot 3 Beaufort. Vanaf woensdag neemt de kans op een lokale bui geleidelijk toe. De middagtemperatuur liggen rond 18 graden Celsius in de Goudse regio. Later in de week wordt het mogelijk weer iets warmer met een graad of 21 op vrijdag. De wind gaat dan uit zuidelijke richtingen waaien. Volgend weekend gaat er waarschijnlijk een afkoeling plaatsvinden met enkele regenbuien. Oktober begint waarschijnlijk met veel bewolking en lichte regenbuien, de temperaturen zullen dan in de middag rond 16 graden uitkomen.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda