In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking vrij snel toe. Hierdoor koelt het minder sterk af dan de voorgaande nacht, de minimum temperatuur komt dan nog net onder het vriespunt te liggen. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind kracht 2 a 3 Bft.

Vrijdag valt er uit het dikker wordende wolkenpakket van tijd tot tijd wat lichte sneeuw mogelijk ook wat onderkoelde neerslag, later wat (mot)regen. Voor de frontpassage uit staat een zuidelijke wind kracht 2 a 3 Bft, na passage draait de wind tijdelijk naar het noordwesten. De maximum temperatuur ligt overdag rond de +2 graden Celsius, in de avond loopt die op naar +3 graden.

In de nacht naar zaterdag klaart het geleidelijk op en aan het einde van de nacht kan het onder een heldere hemel nog een graad vriezen. Pas op voor gladheid door bevriezen van natte weggedeelten.

Op zaterdag passeert een rug van hogedruk en is het rustig weer met een maximum temperatuur van rond de 5 graden. Op zaterdagavond en in de nacht naar zondag wordt het geheel bewolkt. Het wordt dan niet kouder dan zo’n 2 graden boven nul.

Op zondagochtend passeert er een front met regen en voor het front uit een zuidelijke wind kracht 3 mogelijk even 4 Bft, na passage in de tweede helft van de ochtend een afname van de wind en draaiend naar een westelijke richting. Het lijkt erop dat na het weekeinde de vorst grotendeels uit de Goudse regio is verdrongen, wel kan het elke nacht in de vroege ochtend nog een graad vriezen. Het weer wordt wisselvallig met zo nu en dan een front wat gaat passeren. De maximum temperaturen liggen dan rond de 5 graden Celsius.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 

Reageer op dit artikel