Vandaag is er veel bewolking en slechts sporadisch breekt de zon even door de bewolking heen. Er kan van tijd tot tijd een beetje lichte motregen vallen, maar de hoeveelheid is echter minimaal. De middagtemperatuur ligt evenals maandag rond 15 graden Celsius. De wind draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuidwest en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
In de nacht naar woensdag koelt het onder een dik wolkenpakket en een doorstaande wind (zuidwest – 3 tot 4 Beaufort) zeer traag af. De minima komen rond 13 graden Celsius uit in Gouda en de omliggende dorpen. Er wordt wordt dit dagdeel geen neerslag verwacht.
Woensdag gaat hoogstwaarschijnlijk een droge dag worden. Ook is er dan iets ruimte voor zonneschijn. Met een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt relatief zachte lucht aangevoerd waardoor de temperatuur op kan lopen naar 16 graden Celsius in de Goudse regio.
In de nacht naar donderdag is de bewolking overheersend, maar zo nu en dan zijn er ook enkele opklaringen. Tijdens de opklaringen koelt het naar een minimumtempertuur van 11 graden Celsius. Het blijft opnieuw de gehele nacht droog. De wind is zuidwestelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort.
Ook donderdag en vrijdag zien er naar het zich op dit ogenblik laat aanzien droog uit en is er genoeg ruimte voor de zon. Met 17 graden Celsius op donderdag is het circa 5 graden warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. Vrijdag is het met 16 graden Celsius weer iets koeler.
In het volgend weekend neemt de kans op regen geleidelijk toe en volgt er een lichte afkoeling. Zaterdag is het winderig en vallen er enkele lichte regenbuien. Volgende week zondag is de kans op neerslag kleiner, bovendien wordt er dan een vrij gure noordwester (3 tot 4 Beaufort) verwacht. De middagtemperatuur ligt op beide dagen rond 13 graden Celsius.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda