Vandaag staat er meer wind dan gisteren en is de kans op enkele stevige regenbuien in de middag het grootst. Verder vallen er buien en schijnt tot halverwege vrijdagmiddag de zon regelmatig en wordt het circa 15 graden Celsius in de Goudse regio. In het weekend kunnen we met name zondag talrijke buien tegemoet zien en dan is het ook de koelste dag van de week. Warmer dan 12 graden Celsius wordt het zondag niet!
Vandaag start de daglichtperiode met lichte, soms matige regenbuien. In de tweede helft van de ochtend trekken de meeste buien naar het noordoosten weg en breekt de zon steeds vaker door. Vrijdagmiddag schijnt de zon af en toe, maar vallen er soms ook stevige buien. Er stroomt dan geleidelijk iets frissere lucht het land binnen, waardoor de temperatuur nauwelijks stijgt. Aan het eind van de middag neemt de bewolking vrij snel toe en raakt het nog voor de schemering geheel bewolkt. Met maximaal 15 graden Celsius op de thermometers is het gevoelig frisser dan donderdag. Door de matige zuidenwind (4 Beaufort) voelt het zelfs nog iets frisser aan. In de middag zijn windvlagen tot circa 55 km/uur mogelijk.
Vrijdagavond is het geheel bewolkt en buiig bij een iets afnemende, naar zuidwest draaiende wind (3 Beaufort). Ook de windvlagen gaan dan in kracht inleveren.
In de nacht naar zaterdag blijft het droog met enkele opklaringen, de bewolking blijft echter overheersend. In de tweede helft van de nacht wordt vanuit het westen de bewolking alsmaar massiever van opbouw en in de vroege ochtend trekt een omvangrijk regengebied over het Groene Hartgebied. Het koelt dan af naar circa 12 graden Celsius in de Goudse regio.
Zaterdag wordt een buiige herfstdag. In de ochtend is het geheel bewolkt en regenachtig. In de middag trekt hete regengebied weg en breekt vanuit het westen de zon steeds vaker door. De zonnige perioden worden afgewisseld door enkele regenbuien. Het wordt circa 16 graden Celsius. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort. De wind is in de avonduren het sterkst, windvlagen tot 60 km./uur.
Zondag is het gevoelig kouder. De middagtemperatuur komt rond 12 graden Celsius uit. Het wordt een natte dag en laat de zon zich sporadisch zien. Vooral in de middag en avond vallen er talrijke stevige regenbuien. Neerslagsommen tot 15 mm. zijn mogelijk. In de nacht de meeste wind, zuidwest – 5 Beaufort. Overdag waait de wind uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht, windkracht 4 Beaufort. De wind neemt zondagavond snel af, aan het eind van de avond waait er een zwakke zuidwestenwind (2 Beaufort).
Begin volgende week is de wind een stuk rustiger. Maandag en dinsdag is het nog behoorlijk wisselvallig en zien we de zon weinig. De middagtemperaturen schommelen rond 15 graden Celsius. Vanaf woensdag wordt het droger, maar blijft de bewolking hardnekkig en is er soms even ruimte voor de zon. Dat merken we ook aan de middagtemperatuur, deze stijgt naar 18 of 19 graden Celsius door een warme zuidelijke stroming! In het centrum van Gouda kan het misschien wel 20 graden Celsius worden, dit is uitzonderlijk eind oktober.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Laat een reactie achter