Zondagochtend is het wisselend bewolkt. Stapelwolken, zon en hoge sluierbewolking wisselen elkaar af. Zondagmiddag schijnt af en toe de zon en op een enkele lichte regenbui na blijft het droog in het Groene Hart. De middagtemperatuur ligt met 10 graden Celsius een stuk lager dan zaterdag, dit komt doordat de wind naar noordwestelijke richtingen is gedraaid. Zondagavond neemt de buienkans in het Groene Hart tijdelijk toe. De in de ochtend westelijke, later noordwestelijke wind is zwak tot matig van kracht, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
In de nacht naar maandag liggen de minima tussen 4 graden Celsius in de landelijke gebieden van het Groene Hart en 6 graden Celsius in het Reeuwijkse plassengebied. De noordwestelijke wind is overwegen zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.
Maandag is het in de vroege ochtend is het tamelijk fris buitenshuis. Overdag is er een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar maximaal 10 graden Celsius en er waait een zwakke tot matige wind (1 tot 3 Beaufort) uit het noordwesten.
In de avond en in de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur onder een heldere hemel en bij windstilte zeer snel. De minimumtemperatuur op waarnemingshoogte (1,50 m.) is in de Goudse regio -1 graden Celsius. Op beschutte plaatsen kan de temperatuur aan de grond zelfs tot -4 graden Celsius dalen.
Dinsdag is het tamelijk zonnig en droog met en wordt het maximaal 10 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een zeer zwakke zuid-zuidoostenwind met een kracht van 1 op de schaal van Beaufort.
Vanaf woensdag zijn er veel wolkenvelden en soms kan een enkele regenbui tot ontwikkeling komen. De middagtemperatuur stijgt van zo’n 9 graden Celsius op woensdag naar circa 13 graden Celsius op vrijdag. De nachten zijn met een graad of 5 iets minder koud.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda