Zondagmorgen zijn er perioden met zon en is het droog. In de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en kan met name aan het eind van de middag een regenbui tot ontwikkeling komen in het Groene Hartgebied. Er waait in de ochtend een overwegend zwakke tot matige zuidenwind (2 tot 3 Beaufort). Zondagmiddag neemt de zuidenwind toe naar matige wind, windkracht 4 Beaufort. Het wordt maximaal 18 graden Celsius in de Goudse regio.
Zondagavond blijft het nog lange tijd droog, maar uiteindelijk volgt vanuit het westen een regengebied. Ook trekt de wind nog iets verder aan en wordt in het Groene Hartgebied vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. De temperatuur daalt geleidelijk naar een graad of 14 aan het eind van zondagavond. Windvlagen tot 50 km./uur zijn mogelijk.
De nacht naar maandag verloopt regenachtig en zeer zacht voor begin oktober. De minimumtemperaturen zullen vrijwel nergens in het Groene Hart onder 15 graden Celsius uitkomen. De wind draait in de loop van de nacht naar maandag naar het zuidwesten en is matig van kracht (3 tot 4 Beaufort). Windvlagen tot 55 km./uur zijn mogelijk.
Maandag hebben we te maken met een bewolkte en regenachtige ochtend. Maandagmiddag gaat de aanhoudende regenval geleidelijk over in een buiige variant en vanaf dat moment kan het van tijd tot tijd even flink doorplenzen. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is in Groene Hart meest matig (windkracht 3 tot 4 Beaufort). Windvlagen tot 45 km./uur. De maximumtemperatuur ligt rond 17 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen.
Dinsdag waait er een frisse noordwestenwind. In onze regio is de wind matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Het weerbeeld zal voornamelijk bestaan uit lichte regenbuien, afgewisseld door felle opklaringen. In het Groene Hart krijgt de zon veel ruimte om te schijnen, waardoor het toch een vriendelijke dag wordt. De middagtemperatuur ligt iets lager dan maandag met maxima rond 15 graden Celsius in het oostelijke deel van Zuid-Holland.
Vanaf woensdag is het een drietal dagen minder wisselvallig. De wind blijft onverstoorbaar uit de westhoek waaien en met circa 16 graden Celsius is de middagtemperatuur vrij normaal voor de eerste decade van oktober. Waarschijnlijk neemt de buiigheid in de loop van het volgend weekend weer toe en gaat er hoogstwaarschijnlijk weer neerslag van betekenis vallen.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda