De geplande zoektocht van vrijwilligers naar de sinds 23 oktober vermiste Gouwenaar Peter Geurts in natuurgebied Goudse Hout is vanmorgen op het allerlaatste moment afgelast.
Dit op advies van de politie Team Gouda. Volgens de politie is het terrein nabij de wielerbaan tussen Gouda en de Reeuwijkse Plassen al door agenten en ME-ers hand in hand minutieus doorzocht en vanuit de lucht bekeken met een helikopter. Alle goede bedoelingen ten spijt had het in de ogen van de politie geen zin het recreatiegebied opnieuw uit te kammen.
Er waren vijftien vrijwilligers naar de Goudse Hout gekomen om te helpen zoeken. De zoektocht was georganiseerd door bekenden van Peter Geurts, maar zonder overleg met de familie en de politie.  Zoon Peter (20) waardeert de geboden hulp, maar vraagt iedereen om niets op eigen houtje te organiseren. ,,We moeten ervoor zorgen dat de politie zijn werk kan doen’’, zegt Peter in het AD Groene Hart. ,,Vrijwillige zoektochten kunnen bewijsmateriaal vernietigen, dus doe dat asjeblieft niet.’’
Op zijn Facebookpagina geeft hij nadere tekst en uitleg. ,,Allereerst allemaal onwijs bedankt voor het delen van mijn berichten en het medeleven in de zoektocht naar mijn vader.
Wel wil ik laten weten dat de zoektocht compleet buiten mij en buiten de politie om is georganiseerd en dat dit dus eigenlijk niet de bedoeling was omdat dit ten koste kan gaan van belangrijk bewijsmateriaal… Ik wil iedereen die is gekomen bedanken. Alle hulp is welkom. Ik doe er alles aan om mijn vader te vinden, laat dit duidelijk zijn. Maar ook aan Hansie (initiatiefnemer van de zoektocht) toch bedankt, maar had het liever op een andere manier willen zien dan dat ik vragen krijg van vrienden als: moet je niet mee zoeken of iets? Het was compleet langs mij heen gegaan laat dit duidelijk zijn.. alsnog bedankt iedereen voor het delen en het gaat ook gewoon door…”
Sinds maandagmiddag 23 oktober, omstreeks 15u00, wordt Peter Geurts uit Gouda vermist. Geurts is voor het laatst gezien bij het buurthuis aan de Sluismeesterslag in de wijk Achterwillens in Gouda. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de 54-jarige Gouwenaar.

De politie heeft zondagavond nieuwe duidelijkere foto’s van de vermiste man vrijgegeven. Medewerkers van de recherche hebben op zijn computer gekeken of ze redenen vinden voor zijn plotselinge verdwijning en om aanknopingspunten op te sporen waar ze eventueel verder moeten zoeken.
Iedereen die Geurts heeft gezien of meer weet over zijn huidige verblijfplaats wordt opgeroepen om de politie te bellen.


<strong>Signalement:</strong>
Geurts is 54 jaar en 1.90 meter lang.
Hij droeg een zwarte Adidas trainingsbroek met rode, gele en groene strepen en een zwart bomberjack.
<strong>Vervoersmiddel:</strong>
Goudkleurige elektrische Gazelle fiets met blauwe fietstassen.
Weet jij waar Peter Geurts is of heb jij andere informatie omtrent de vermissing van Geurts? Neem dan contact op met de politie in Gouda en vraag naar de OPCO van dienst.