Het speciale Vuurwerk en Autobrandstichtenteam van de politie eenheid Den Haag heeft in de omgeving van Gouda binnen twee maanden zes personen aangehouden voor de handel in illegaal vuurwerk, dat meldt het Openbaar Ministerie. Het lijkt erop dat het zestal bij een groep hoort.
Een 29-jarige bestuurder werd al op 17 november op de A12 bij Bodegraven aangehouden in een bestelauto met daarin 450 kilo illegaal vuurwerk én een geladen vuurwapen. Een 18-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel had 63-kilo mortierbommen in een slaapkamer liggen. En een 19-jarige man en zijn 16-jarige vriendin uit Nieuwerkerk aan den IJssel werden op verdenking van het vervoeren van illegaal vuurwerk aangehouden.
Onder leiding van het Functioneel Parket verrichte het Vuurwerk en Autobrandstichtenteam van de politie eenheid Den Haag in de afgelopen twee maanden een omvangrijk onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk in de omgeving van Gouda. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van informatie uit een ander onderzoek. Nader onderzoek leidde naar een mogelijk netwerk van handelaren en transporteurs van illegaal vuurwerk.
Op 14 december werden de vermoedelijke hoofdverdachten aangehouden in hun woningen in Boskoop en Gouda. De woningen van de Boskoper en Gouwenaar zijn door de politie doorzocht, maar daar werd geen illegaal vuurwerk aangetroffen. Beide verdachten werden eerder dit jaar al veroordeeld voor de handel in illegaal vuurwerk in 2015.
Alle verdachten, met uitzondering van de 16-jarige vriendin, zijn voorgeleid en zitten in voorlopige hechtenis.