Zondag is het wederom zonnig en droog nazomerweer. Het wordt 20 of 21 graden Celsius. Na het weekend blijft het rustig, (vrij) warm en droog herfstweer.
In de ochtend kan de dichte mist hardnekkig zijn en pas aan het eind van de ochtend oplossen. In de middag schijnt de zon opnieuw volop en kunnen er weer kleine stapelwolkjes (Cumulus Humulis) boven het Groene Hart te zien zijn. Er staat slechts een (zeer) zwakke oostenwind (1 tot 2 Beaufort) en de temperatuur stijgt naar circa 21 graden Celsius in Gouda. In de buurtgemeenten van Gouda is het met 20 graden Celsius nauwelijks koeler. Zeer aangenaam nazomerweer.
Morgenavond is het onbewolkt/helder en koelt het opnieuw sterk af. In de nacht naar maandag kan alweer mist gevormd worden en liggen de minima rond een graad of 9. De oostelijke wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.
Maandag hebben we tijdelijk met meer bewolking te maken, maar de zon zal ook regelmatig te zien zijn in het regionale weerbeeld. Het blijft zo goed als zeker droog. De temperatuur varieert van 18 graden Celsius in de landelijke gebieden van het Groene Hart tot 20 graden Celsius in het centrum van Gouda. De oostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Van dinsdag tot en met donderdag blijft het rustig septemberweer met een mix van zon en wolkenvelden. Dagelijks kan het in de vroege ochtend mistig zijn. Slechts zeer plaatselijk kan een regenbuitje tot ontwikkeling komen, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hart blijft het droog. De wind is (zeer) zwak tot matig (1 tot 3 Beaufort) en komt over het algemeen uit een zuidoostelijke richting. Dinsdag is het een graad of 17, woensdag en donderdag wordt het enkel graden warmer en kan de 20 graden Celsius weer aangetikt worden.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda