Uit onderzoek blijkt dat 52% van de kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, later minder snel in de financiële problemen komen. Om ze bewust met geld om te laten gaan, is ook de Digitale Spaarweek (die in de herfstvakantie loopt) in het leven geroepen. Tijdens de Digitale Spaarweek wordt ook de nieuwe zakgeld-app Rabo PinPin geïntroduceerd die financieel bewustzijn creëert en ervoor zorgt dat kinderen in een veilige omgeving, spelenderwijs leren omgaan met geld.
De gratis app is vanaf 16 oktober te downloaden in de App Store of Google Play Store. Met de gratis PinPin app raken kinderen op een verrassende manier bekend in de wereld van geld. Door een koppeling met de betaalrekening en de nieuwe zakgeld-app PinPin, kan een kind het eigen saldo checken en spaarpotjes bedenken. Na het scannen van de kleine pinpas-marker kunnen ze met PinPin spelen en hem verzorgen en daarmee virtueel geld verdienen: pegels. Met deze pegels koop je eten en leuke kleren voor PinPin.
PinPin verschijnt in augmented reality na het scannen van de markers: de pinguïn komt tevoorschijn via het beeldscherm van de telefoon of tablet in de eigen omgeving. Zo loopt PinPin over tafel waar en wanneer je maar wilt. Door het scannen van de grote, veilige marker kan er een koppeling worden gemaakt met de betaalrekening van het kind.