Vrijdag overheerst de bewolking en met name vanochtend kan van tijd tot tijd een beetje lichte (mot-)regen vallen. Vanmiddag is het met 10 graden Celsius zacht voor de tijd van het jaar.

Dit weekend zorgt een hogedrukgebied voor een zonnig en rustig weertype. De zon schijnt vaak en het wordt een droog weekend. In de nachten gaat het opnieuw licht vriezen. Na het weekend wordt het nog iets kouder! Vanaf volgende week woensdag neemt de kans op regen toe en wordt het gevoelig zachter.

Vrijdag begint de daglichtperiode opnieuw met een overheersende bewolking en soms kan er een beetje regen vallen. In de middag wordt het geleidelijk droog, klaart het op en breekt nu en dan de zon kortstondig door. Er waait een zwakke tot matige noord(west)enwind (2 tot 3 Beaufort) en met een graad of 10 is het zacht voor begin december. Normaal is het begin december circa 7 graden Celsius.

De opklaringen worden vanavond en in de nacht naar zaterdag steeds breder. Daardoor kan het bij een vrijwel windstille nacht flink afkoelen tot waarden rond het vriespunt in het Groene Hartgebied. Er is kans op bevriezing van bruggen en viaducten, maar ook natte weggedeelten kunnen verraderlijk glad worden. De sterke afkoeling wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van een onbewolkte hemel en windstilte, daardoor is er ook nog eens een grote kans op mist.

Zaterdag komt een hogedrukgebied met een kerndruk van 1027 hPa boven Nederland te liggen. Daardoor wordt het rustig weer met hooguit een zwakke noordoostenwind (1 tot 2 Beaufort). Na het oplossen van de eventuele mist blijft het in het Groene Hartgebied droog en krijgen we een mix van zon en wolken. Het wordt dan 7 graden Celsius in Gouda en omgeving.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel