Column Anya Tuit |
Wij hebben zoals dat heet ‘een zittend beroep’. De dames van de PR, de dames bij de kassa en ikzelf. Allemaal vrouwen, maar dat is puur toeval, want mannen zijn meer dan welkom op onze afdeling…
Nu zeg ik gekscherend een zittend beroep want het PR team krijgt dagelijks een flinke portie beweging dankzij de locatie van ons kantoor dat zich ter hoogte van het tweede balkon bevindt. Als wij koffie willen, overleg hebben of de post willen ontvangen, lopen wij vijf trappen naar beneden en de onvermijdelijke vijf trappen terug naar boven. Met onze bovenbenen zit het wel goed dus.
Aan het begin van het seizoen, na een lange zomerstop van vier weken, merken we dat we altijd een beetje buiten adem zijn als we het kantoor binnenstappen en goedemorgen willen zeggen tegen degenen die de tocht naar boven reeds hebben voltooid. Maar na verloop van enkele weken, verbetert de conditie weer en snellen wij als jonge hinden de trappen op en af.
De kassamedewerkers hebben onlangs de ultieme work-out voor stevige bilspieren ontdekt. Na het beplakken van zo’n zeshonderd posters hadden zij billen waar de J-Lo’s en Kardashians van deze wereld stinkend jaloers op zouden zijn!
Stel je voor: je legt een poster op de grond, je hurkt om de sticker te plakken, komt overeind en stapt terug naar beginpositie. Herhaal 600 keer en voilà!
Dus vind je die sportschool te duur en wil je ook een stevig zitvlak? Meld je aan als vrijwilliger bij de schouwburg!
Anya Tuit is Hoofd Marketing & Publiciteit van De Goudse Schouwburg.