Dinsdag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog. Het wordt ongeveer 7 graden Celsius bij een zwakke west-zuidwestenwind (1 tot 2 Beaufort). Dinsdagavond is het wisselend bewolkt, later in de avond neemt het aandeel wolken toe.

In de nacht naar woensdag neemt de bewolking snel toe en gaat het na verloop van tijd regenen. De wind neemt flink toe en wordt matig, windkracht 4 Beaufort met windvlagen tot 55 km./uur. De temperatuur is aan het begin van de nacht circa 6 graden, maar loopt in het neerslaggebied (warmtefront) vrij snel op naar 9 graden Celsius aan het eind van de nacht.

Woensdag wordt een behoorlijk onstuimige en regenachtige dag. Het is bewolkt en in de vroege ochtend kan het al licht regenen. In de loop van de ochtend neemt de neerslagintensiteit toe. Er waait een vrij krachtige zuidwester (5 Beaufort). Er kunnen windvlagen van 60 tot 65 km. per uur voorkomen in het Groene Hartgebied. In de middag draait de wind na passage van het koufront naar westelijke richtingen en gaat de aanhoudende neerslag over in een buiige variant. Het wordt opnieuw circa 8 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. In de loop van woensdagavond trekt het neerslaggebied weg en wordt het droog. Ook klaart het dan geregeld even op. In de nacht naar donderdag kan de temperatuur tijdens brede opklaringen in het Groene Hart richting het vriespunt dalen.

Donderdag is het kouder met maxima van om en nabij 6 graden Celsius. Het is wisselvallig en er vallen regelmatig buien. De buien kunnen soms een winters hebben met hagel en soms ook natte sneeuw. Het blijft met name overdag winderig en dat maakt het voor het voor het gevoel nog enkele graden kouder. Vanaf vrijdag kan het ’s nachts licht vriezen en is er kans op gladheid door bevriezing van natte wegdelen of door opvriezing.

Vrijdag valt er van tijd tot tijd lichte regen en waait er een matige westenwind (3 tot 4 Beaufort). Windvlagen tot 55 km./uur zijn mogelijk. De temperatuur ligt in de Goudse regio rond 6 graden Celsius. In de loop van de middag draait de geleidelijk in kracht afnemende wind naar het zuidwesten.

Beeldrechten: Robert Remers.

Reageer op dit artikel