De WK parazwemmen in Mexico City is uitgesteld in verband met de situatie in Mexico stad na de recente aardbevingen.
De Nederlandse ploeg, met GZC DONK-zwemmers Duncan van Haaren en Tim van Duuren, zouden onder leiding van Sander Nijhuis in Mexico-Stad met een ploeg van elf zwemmers de strijd aan gaan met zwemmers uit meer dan zestig landen. De WK parazwemmen zou van 30 september tot en met 7 oktober worden gehouden in de Mexicaanse hoofdstad.
Na de World Series in Berlijn, begint voor Duncan van Haaren en Tim van Duuren het laatste traject richting het Wereldkampioenschap in Mexico City. De afgelopen weken zaten ze voor een trainingsstage in het Amerikaanse Flaggstaf. Ze zijn nu op de terugweg naar Nederland.
Gekeken wordt of er in Nederland nog een alternatief toernooi kan worden opgezet. De KNZB is daar nog mee bezig. Verder wordt gekeken of het WK in Mexico City alsnog op een latere datum kan doorgaan.
Duncan heeft afgelopen jaar zijn internationale debuut gemaakt bij de Paralympische Spelen in Rio (brons op de 100m schoolslag). Tim was al actief op het EK in Eindhoven (2014) en het WK in Glasgow (2015).
Op het WK in Mexico zou Tim starten op de 100m schoolslag in de klasse SB8 en Duncan op de 100m schoolslag (SB9) en 200m wisselslag (SM10).
Bij de vorige WK in Glasgow won Nederland in totaal 15 medailles waarvan 6 goud, 3 zilver en 6 brons.
Frontfoto: Duncan van Haaren (links) en Tim van Duuren.