Februari begint met een winters karakter.

De komende dagen blijft het wisselvallig met kans op winterse buien. De maximumtemperatuur daalt geleidelijk naar waarden van om en nabij 4 graden Celsius in het komend weekend.

Begin volgende week zijn de temperatuur winters te noemen, de maxima komen niet of nauwelijks boven het vriespunt uit. Bewolkte perioden en zonnige perioden wisselen elkaar af. De wind komt over het algemeen uit noordoostelijke richtingen. Hoelang de winterse periode aanhoudt is nog even afwachten.

Donderdag is het kouder dan de voorgaande dagen met maxima van om en nabij 6 graden Celsius. Het is wisselvallig en er vallen regelmatig buien. De buien kunnen soms een winters hebben met hagel en soms ook natte sneeuw. Het blijft met name overdag nogal winderig (zuidwest, later west – 4 Beaufort) en dat maakt het voor het voor het gevoel nog enkele graden kouder.

In de nacht naar vrijdag is het regenachtig, soms kan het even flink doorplenzen. De minimumtemperatuur is circa 5 graden Celsius en er waait een vrij krachtige westenwind (5 Beaufort). Door de wind voelt het guur aan, de gevoelstemperatuur is rond het vriespunt.

Vrijdag valt er van tijd tot tijd lichte regen en waait er een matige westenwind (3 tot 4 Beaufort), later op de dag draaiend naar noordelijke richtingen. Windvlagen tot 60 km./uur zijn mogelijk. De temperatuur ligt in de Goudse regio rond 6 graden Celsius.

Zaterdag valt er overdag af en toe een lichte regenbui en waait er een zwakke wind (1 tot 2 Beaufort). In de nacht en ochtend waait de wind uit westelijke richtingen. Rond het middaguur draait/ruimt de wind naar noordelijke richtingen. Maxima rond een graad of 5.

Zondag is het wisselend bewolkt en overwegend droog. De maximumtemperatuur is circa 3 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige noordoostelijke wind met een kracht van 2 tot 3 op de schaal van Beaufort.

Na komend weekend is het veelal droog, de kans op neerslag is gering. Als er een bui valt dan heeft de neerslag in ieder geval een winters karakter (hagel en/of (natte) sneeuw). In de nachten is vriest het over het algemeen licht. Overdag wordt het -1 tot +2 graden Celsius. De wind waait uit richtingen tussen noord en noordoost, waardoor het behoorlijk guur zal aanvoelen.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel