Vandaag trekt de regen in de vroege ochtend naar het oosten weg en wordt het overwegend droog. Vrijdag is het overdag zo goed als droog. Het regionale weerbeeld met kerst: onstuimig, nat en zacht. Na de kerstdagen wordt het droger, zonniger, maar ook kouder.
Vanochtend valt nog enige tijd lichte regen. In de loop van de ochtend wordt het droog en in de middag volgen enkele opklaringen in het Groene Hartgebied. Het wordt 8 graden Celsius bij een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort).
Vrijdag is het op een enkele bui in de late avond na droog. De zon schijnt van tijd tot tijd. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe en aan het eind van de middag of aan het begin van de avond volgt regen. Het wordt circa 8 graden Celsius en de zuidwestenwind is in de ochtend rustig, maar neemt in de loop van de dag flink toe. Vrijdagavond zal de wind in de Goudse regio toegenomen zijn tot een krachtige wind, windkracht 6 Beaufort.
Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden, opklaringen en buien. De wind waait uit richtingen tussen zuidwest en west en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. De maximumtemperatuur komt uit rond 9 graden Celsius.
Eerste Kerstdag wordt een onstuimige dag. De zuidwestenwind is krachtig tot hard (6-7 Bft.) en er zijn zware windstoten tot 90 km./uur. Het weerbeeld is bewolkt met af en toe regen en met circa 13 graden Celsius is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar.
Tweede Kerstdag is het buiig met tussen de buien door ook zonnige perioden. De wind is opnieuw duidelijk aanwezig in het regionale weerbeeld en waait uit het westen. De windkracht variert tussen 4 Beaufort en 6 Beaufort (tijdens buien) en tijdens de buien zijn er stevige windvlagen. Met 11 graden Celsius is het een tikkeltje minder zacht dan op Eerste Kerstdag.
Na de Kerstdagen wordt het droger, rustiger, maar ook kouder. De middagtemperatuur daalt naar normale waarden van een graad of 5 overdag en in de nachten kan het soms licht vriezen!
Verwachte weer tijdens jaarwisseling: Zwaar bewolkt, enkele bui, zuidwestenwind 2-3 Beaufort, circa 3 graden Celsius.
Weerspreuk van de dag: Wanneer de rook naar de aarde slaat, is ’t zeker dat het regenen gaat.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda