Op Oudejaarsdag is het wisselend bewolkt en schijnt de zon van tijd tot tijd. Tijdens het passeren van wolkenvelden zouden er enkele spatten regen kunnen vallen, maar de kans hierop is klein. De maximumtemperatuur wordt in de middag bereikt en is circa 6 graden Celsius. Daarbij waait een overwegend matige zuidwestenwind met een gemiddelde windkracht van 3 Beaufort.
In de loop van de avond worden de opklaringen breder. Tijdens de jaarwisseling is het 1 graad Celsius in het Groene Hartgebied. Door een matige wind ligt de gevoelstemperatuur echter iets onder het vriespunt. Gelukkig ziet de jaarwisseling er droog uit, de verwachte luchtvochtigheid is wel hoog, namelijk 92%! Windvlagen tot 35 km./uur.
In de nacht naar Nieuwjaardag wordt het tijdelijk vrijwel onbewolkt en helder, waardoor het opnieuw tot een graad vorst kan komen in de Goudse regio. De zuid-zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort. Windvlagen tot 40 km./uur.
Op Nieuwjaarsdag is het overwegend bewolkt met af en toe lichte (mot-)regen. De temperatuur loopt in de loop van de dag op naar 5 graden Celsius, deze temperatuur wordt pas in de avonduren bereikt. In de middag neemt de neerslagkans toe en met name in de avond regent het van tijd tot tijd.
 
Verwachte weersituatie voor Gouda tijdens jaarwisseling: Licht bewolkt, droog, matige zuid-zuidwestenwind 3 Bft/windvlagen tot 35 km./uur, Temperatuur: +1°C.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda