Met veel enthousiasme is gereageerd op de like, deel en winactie van kaasspeciaalzaak het Gouds Kaashuis in combinatie met het Gouds Dagblad.
De pondjes graskaas inclusief een potje mosterd zijn gewonnen door Maaike van der Horst, Jessica van der Helm en Elize Wolff. Zij kunnen hun prijs ophalen bij het Gouds Kaashuis aan de Hoogstraat 1 in het centrum van Gouda.
Graskaas is maar in een klein deel van het jaar verkrijgbaar. In de lente gaan de koeien voor het eerst weer naar buiten. Ze buitelen over elkaar heen en kunnen niet wachten om weer het malse, verse gras te kunnen kauwen. De eerste melk die ze daarna geven, is ook hun beste. Dat geeft de graskaas die lekkere, romige smaak”, vertelt Maurice Koster, die vandaag (27 juni) zijn verjaardag viert.
Omdat de koeien in de winter op stal staan, eten ze alleen bix en hooi. ,,In graskaas proef je de lente, want dit is de jongste kaas van Hollandse koeien. De koeien worden blij van vers gras, en jij dus ook! Graskaas is een exclusieve delicatesse: heerlijk zacht en wat geler van kleur dan standaard kaas. Aan de groene sticker kun je de graskaas herkennen”, aldus Maurice.
Het zullen de laatste stukken zijn. De boeren graskaas loopt naar het einde van het seizoen.
De winnaars kunnen er dus nog van genieten. En voor de gezelligheid en de heerlijkheid doen Sandra en Maurice er bij het gewonnen pondje boeren graskaas ook nog een pot heerlijke mosterd dille saus bij.

De frontfoto is gemaakt door Oscar Limahelu, Lima Fotografie & Vormgeving,  www.limafotografie.nl