Winkeliersvereniging Dorpsstraat in Zoetermeer ziet geen reden tot enthousiasme over de onderzoeksresultaten omtrent de mogelijke komst van de Holland Outlet Mall (HOM).
De tussenresultaten van de haalbaarheidsonderzoeken voor dit overdekte winkelcomplex, dat op de plek van het huidige Woonhart moet komen, werden eind vorige maand gepresenteerd. Een afvaardiging van de winkeliersvereniging van de Dorpsstraat was aanwezig bij de presentatie.
Gezien de actuele ontwikkelingen in de retail zijn er bij de Winkeliersvereniging Dorpsstraat grote zorgen over de mogelijke gevolgen van de komst van het outletcentrum. ,,Alle inzichten wijzen erop dat er te veel vierkante meters winkeloppervlak zijn en dan wil de gemeente er nog even 30.000 vierkante meter aan toevoegen. Hoe verbind je zo’n idee aan de realiteit”, zo vraagt voorzitter van de winkeliersvereniging Lon Oosterbroek zich hardop af.
Volgens de vereniging is het opmerkelijk dat de onderzoeken niet duidelijk maken wat de gevolgen kunnen zijn voor de winkels in Zoetermeer.
Het ligt voor de hand dat modespeciaalzaken grote concurrentie zullen krijgen van een HOM, maar de onderzoeken reppen daarover met geen woord. De mogelijke positieve effecten zijn wel aangelicht, maar de basis voor de mogelijke omzetstijging door combinatiebezoeken in de Dorpsstraat is onzeker, aldus de winkeliersvereniging in een verklaring.
Over de verbinding van een HOM met de Dorpsstraat is Oosterbroek niet te spreken: ,,Al jaren wordt de Dorpsstraat stelselmatig verstikt, waar het gaat om bereikbaarheid. Met de auto moet er vier kilometer gereden worden vanaf de HOM tot de Dorpsstraat. Wie doet dat?”
Lees ook: http://goudsdagblad.nl/ondernemersverenigingen-maken-zich-zorgen-outlet-mall-zoetermeer/
Lees ook: omliggende gemeentes protesteren tegen Holland Outlet Mall