Stroopwafels en kaas! Daar denk je aan bij de stad Gouda. Maar wist je dat deze twee Goudse delicatessen samen de perfecte combi vormen?
We nemen een versgebakken hartige wafel met als vulling een echte plak Goudse kaas, nog even in het wafelijzer en je hebt: de enige echte Goudse Kaaswafel! Kortom: een ‘Koekje van eigen Kaas’! Zo heet het bedrijf van Annet Vreeswijk, waarmee met de Goudse Kaaswafel de boer en de markt op gaat...
Al eens geproefd, de Goudse Kaaswafel? Nee! Kom dan morgen, zaterdag 28 september, naar Winkelcentrum Bloemendaal.
De opnames waren al even ervoor geweest. Annet moest lange tijd haar waffel houden, maar - helaas, pindakaas - in de finale bleek dat de Goudse Kaaswafel niet De Nieuwe Lekkerbek was geworden.
Maar niet getreurd. Annet bakt vrolijk verder. Zo komt de Goudse op zaterdag 28 september in winkelcentrum Bloemendaal haar Goudse Kaaswafel bakken en presenteren. Uiteraard laat ze zien hoe ze de Kaaswafel bereidt.
,,Ik noem het het hartige broertje van de Goudse Stroopwafel", vertelt Annet. ,,Er zit geen suiker en stroop tussen de wafels, maar een echte plak Goudse Kaas. Ik combineer dus twee Goudse toppers met elkaar: de Goudse Kaas en de Goudse Stroopwafel. Die twee toppers smelt ik in een wafelijzer. En zie daar: je hebt een verse warme Goudse Kaaswafel".
,,Briljante uitvindingen schitteren vaak door hun eenvoud", zo liet presentator André van Duin uit zijn mond vallen. En dat vonden de juryleden van De Nieuwe Lekkerbek ook.