Bij het politieteam van Gouda kwam donderdag een melding binnen via Meld Misdaad Anoniem (MMA) dat er in een woning illegaal vuurwerk zou liggen. Na kort onderzoek van de politie bleek er genoeg informatie en vermoeden te zijn waarop agenten tot actie konden overgaan.
Ter plaatse trof de politie in de schuur van de woning een vuurwerkpot aan met een gewicht van 85 kilo. Het betrof een pot waaruit 600 shots zouden komen en ongeveer 5 minuten zou ‘vuren’. Het soort vuurwerk is niet toegestaan in Nederland. Agenten namen de pot in beslag nemen en nodigde de bewoner later uit voor een verhoor als verdachte. ‘Als deze pot af zou gaan op de plek waar het lag zouden de bewoners en omstanders (buren en eventuele passanten) onnodig veel risico lopen, onaanvaardbaar! Niet gekeurd vuurwerk is altijd onveiliger dan toegestaan vuurwerk’, aldus het vuurwerkteam.
Meldingen via Meld Misdaad Anoniem worden overigens niet klakkeloos door de politie aangenomen voor waarheid. Er zal dusdanige informatie gegeven of bekend bij de politie moeten zijn voordat het team er wat mee kan. ,,Gisteren wisten wij ook niet wie de melder was van deze informatie en wij zullen daar ook niet achter komen”.
Heeft u informatie over een strafbaar feit en wilt u dit anoniem melden? Dit kan op telefoonnummer 0800-7000.