In de Eredivisie Heren gaan de waterpoloërs van UZSC en Polar Bears na twee duels voorlopig aan kop. Beide ploegen wonnen gisteravond ook hun tweede duel dit seizoen. De Utrechters waren met 8-6 te sterk voor Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Het fundament voor de zege legde de ploeg in de tweede periode (4-1) nadat de Amersfoorters eerder aan de leiding gingen. Polar Bears won in haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In een gelijkopgaand duel tegen ZVL-1886 werd het 9-8.

Ook AZC en Widex GZC Donk wonnen in hun eerste wedstrijd. AZC was met maar liefst 18-1 te sterk voor SVH. Dejan Indjic en Nathan de Zwaan scoorden beiden vier keer. GZC Donk won met 11-8 van Schuurman BZC, dat nog zonder punten zit. Ook ZV De Ham won gister, de ploeg klopte ZPB H&L Productions met 7-9.

Voorlopig gaat ook ZV De Zaan prima mee in de Eredivisie. Na de eerdere winst op SVH speelden de Zaankanters ditmaal gelijk bij Het Ravijn: 6-6. De Zaan staat daarmee voorlopig derde.

Zaterdag 6 oktober
Widex GZC Donk – Schuurman BZC 11-8
Periodestanden: 2-3, 4-2, 2-2, 3-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Tim Reuten 3, Lars Reuten 2 (zie foto), Cas Westerwoudt 2, Mick van den Bree, Ton van der Velden, Stan van den Heuvel, Yuri Selez.
Doelpuntenmakers Schuurman: Youri Roolvink 2, Mika Smelt, Filip Klajevic, Jeroen Hogeboom, Jan-Willem Slaghuis, Dynand Muller.

Bron: waterpolo.nl