Het is Widex GZC Donk zondag niet gelukt om zich net als poulegenoot ZVL-Hawabo en UZSC (poule B) te plaatsen voor de volgende ronde in de Euro League.
Alleen bij minimaal een gelijkspel op zondag tegen uitgerekend ZVL was ook de Goudse formatie overwinterd in Europa. ZVL was echter niet van plan om cadeautjes uit te delen zo vlak voor pakjesavond. GZC Donk was duidelijk de mindere en moest buigen met 12-19.
Na twee periodes stond het al 6-11. ,,We bleven ver weg van ons normale niveau. We hebben tegen onszelf gespeeld, meer kan ik er niet van maken”, klonk het teleurgesteld vanuit het Goudse kamp. Door de Leidse winst, is ZVL tweede geëindigd in poule C. Samen met het Russische Ugra Khanty en het Italiaanse Bogliasco behoren zij nu tot de beste zestien Europese clubteams.
Ook UZSC maakt daar nu deel van uit. Na een overtuigende zege op de slotdag tegen het Duitse Krefeld (12-6) werden zij – net als ZVL – tweede in de poule, slechts een puntje achter winnaar Sant Andreu waar op de openingsdag met 9-11 van werd verloren.
Ook in de andere poules waren dit weekend met succes Nederlanders actief. In poule A plaatste Hanneke Slagter zich met Dunaujvaros in eigen huis zonder puntverlies voor de volgende ronde. ,,Hoogtepunt was de zege op Messina van zaterdag (17-15). Toen speelden we echt als team en bleven we doorgaan. De winst van zondag (8-5 tegen BVSC) was ook lekker. In een Hongaars onderonsje pakten we de groepswinst!”
In poule D wist Debby Willemsz zich met CN Mataro ook te plaatsen voor de volgende kwalificatieronde. Zij moest alleen haar meerdere erkennen in thuisclub Padova en werd tweede in de poule. De volgende ronde sluiten ook Sabrina van der Sloot (UVSE) en Yasemin Smit (Olympiakos Piraeus) aan in het Europese clubtoernooi. Zij waren in deze eerste ronde nog vrijgeloot.
Kortom, nog genoeg Nederlander actief in Europa!
 
Eindstand poule C Porto, Portugal
1 Ugra Khanty-Mansiysk (RUS) 4-9*
2 ZVL-Hawabo (NED) 4-9*
3 Rari Nantes Bogliasco (ITA) 4-6*
4 Widex GZC Donk (NED) 4-6
5 Fluvial Portuense Porto (POR) 4-0
*Geplaatst voor de volgende ronde: 13-15 januari 2017
Uitslagen
Zondag 4 december
GZC Donk – ZVL: 12-19
Periodestanden: 3-5, 3-6, 5-5, 1-3.
Doelpunten GZC Donk: Laura van der Graaf 4, Harriet Cabout 3, Isabella van Toorn 2, Nomi Stomphorst 2 en Saranne Dukel.
Doelpunten ZVL: Brigitte Sleeking 4, Iefke van Belkum 3, Marloes Cabout 3, Kity-Lynn Joustra 3, Marianne de Groot 3, Malissa van Rijn , Chrissie Thomlinson en Rozanne Voorvelt.