De ploegen die na het eerste duel in de play-off van het Nederlands Kampioenschap Eredivisie Waterpolo op winst stonden, hebben zaterdagavond ook hun tweede duel gewonnen. UZSC had er strafworpen voor nodig, Polar Bears stond slechts twee seconden op voorsprong en bij ZV de Zaan – Widex GZC Donk vielen er tien doelpunten.

In Barendrecht leek ZPB H&L Productions er tegen Polar Bears een derde wedstrijd uit te slepen. Na de 9-5 nederlaag op vrijdag in Ede, was het in de return juist de ploeg die de meeste aanspraak leek te maken op de winst. Het had de gehele wedstrijd een voorsprong te pakken en pas diep in de vierde periode, er was nog 1.34 te spelen, kwamen de berinnen op gelijke hoogte. Daarmee was het nog niet op. In de allerlaatste aanval schoot Simone van de Kraats twee seconden voor het einde haar ploeg alsnog naar de winst.

In Utrecht hield UZSC de titelprolongatie levend. Nadat het vrijdag in Nijverdal met 9-10 won van Het Ravijn, stond er in de return 8-8 op het scorebord na reguliere speeltijd. In de strafworpenserie groeide UZSC-keepster Sarah Buis uit tot de heldin door de beslissende penalty te stoppen en haar ploeg al na twee duels naar de halve finale te sturen.

GZC Donk voegde zich als laatste bij de halve finalisten. In Zaandam was het met 4-6 te sterk voor ZV de Zaan. Na de 9-8 winst eerder dus voldoende voor een plek bij de laatste vier. Daarin treft het Polar Bears. De andere halve finale gaat tussen ZVL-Tetteroo en UZSC.

Zaterdag 7 april
ZV De Zaan – Widex GZC Donk* 4-6
Periodestanden: 1-1, 0-3, 2-1, 1-1
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Lieke Rogge, Arlene Snoek, Rianne Bruining, Tiana Andersen.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Isabella van Toorn 2, Kahly Kruisinga 2, Melissa Dongelmans (zie foto), Marit van der Weijden.

 

Eerdere uitslagen

Vrijdag 6 april
Widex GZC Donk – ZV de Zaan 9-8
Periodestanden: 2-1, 3-1, 3-5, 1-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Melissa Dongelmans 3, Marit van der Weijden 2, Kayleigh Schonewille 2, Isabella van Toorn, Kahly Kruisinga.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Lieke Rogge 4, Maxine Schaap 2, Marsha Spaans, Lisanne Soffner.