De dames van UZSC hebben de eerste prijs van het seizoen veroverd. In het Utrechtse Krommerijn, decor van de Supercup, won UZSC met 10-9 van Widex GZC Donk.
Beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht, totdat GZC Donk in de derde periode een marge van twee doelpunten te pakken had. Het doelpunt van Melissa Dongelmans, een prachtige knal binnenkant paal van een meter of acht, was er één om in te lijsten. Toch vocht UZSC zich knap terug. Binnen een minuut kwam het weer op gelijke hoogte, en kantelde het de wedstrijd. In slotminuten scoorden de Utrechters nog twee keer en stond keepster Sarah Buis slechts één goal toe, waarmee de uitslag op 10-9 werd bepaald. Daarmee pakten de dames van UZSC hun vierde prijs op rij.
Zondag 24 september
UZSC – Widex GZC Donk 10-9
Periodestanden: 3-3, 2-3, 1-2, 4-1.
Doelpuntenmakers UZSC: Danique Lauritsen 3, Emma van Rossum 2, Esther Scheij, Victoria Zofoli, Dagmar Genee, Nerida Drewes, Sonja Schroder.
​Doelpuntenmakers Widex GZC Donk: Melissa Dongelmans 2, Kayleigh Schonewille 3, Lindsay Bouma, Isabella van Toorn, Saranne Dukel, Lindi Stolle.
Bron: waterpolo.nl
Frontfoto: De geblesseerde speelster Nomi Stomphorst geeft instructies tijdens het WFN Supercup duel tussen dames UZSC en GZC Donk. John van den Burg, de nieuwe trainer van de dames van Widex GZC Donk, luistert aandachtig mee. (foto Orange Pictures).