In het damestoernooi van de KNZB-beker heeft Polar Bears zich ten kosten van Widex GZC Donk geplaatst voor de finale, AZC Moscow deed dat in twee duels tegen Widex GZC Donk bij de heren. De twee clubs voegen zich bij ZVL-Tetteroo en De Zijl Zwemsport voor de bekerfinales in Den Haag. Voor Polar Bears is het de derde finale op rij, nadat de heren de afgelopen twee edities in de eindstrijd stonden.

In Ede volgde een spannend duel tussen de waterpolosters van Polar Bears en Widex GZC Donk. De wedstrijd ging continu gelijk op. Simone van de Kraats, een dag eerder uitblinker met zeven doelpunten, werd volledig geneutraliseerd door de Goudse defensie en kreeg geen centimeter ruimte. In de derde periode kwamen de berinnen voor het eerst op voorsprong en liepen uit naar 8-6. Net als een dag eerder vocht GZC Donk zich terug tot 8-8, totdat Iris Wolves uiteindelijk de winnende treffer maakte. In de slotseconden raakten de Goudsen nog de lat, maar een Edes feestje was een feit.

In Gouda liet AZC Moscow geen spaan heel van de heren van GZC Donk. De eerste wedstrijd eindigde nog in 11-9, de return was volledig voor de Alphenaren: 10-19. Andreas Miralis en Milos Filipovic waren beide vijf keer trefzeker. Het kan voor AZC de twintigste bekerwinst in de historie worden, de recordhouder won de beker voor het laatst in 2005.

De finales worden gespeeld op zondag 11 maart in het Hofbad in Den Haag (dames om 14u00, heren om 16u00). De organisatie van de bekerfinales is in handen van de WFN in samenwerking met Waterpolo Den Haag, de KNZB en Waterpolo.nl.

Zondag 11 februari
Widex GZC Donk – AZC Moscow 10-19
Periodestanden: 3-4, 3-4, 1-6, 3-5
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Cas Westerwoudt 2, Tim Reuten, Yuri Selez, Ton van der Velden, Lars Reuten, Quint van den Heuvel.
Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis 5, Milos Filipovic 5, Sebastiaan van Mil 2, Petar Ivosevic 2, Jacopo Mandolini 2, Dejan Indjic 2.

Polar Bears – Widex GZC Donk 9-8
Periodestanden: 2-3, 1-1, 3-1, 3-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina ten Broek 3, Iris Wolves 2, Anne Paardekooper 2, Luna de Vries, Simone van de Kraats.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Melissa Dongelmans 2, Kahly Kruisinga 2, Isabella van Toorn 2, Anne de Kleer, Kahly Schonewille.

Eerdere resultaten

KNZB-Beker Heren
AZC Moscow – Widex GZC Donk 11-9
Periodestanden: 3-3, 2-1, 4-3, 2-2
Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis 3, Dejan Indjic 3, Tim van Gulik 2, Milos Filipovic, Petar Ivosevic, Jacopo Mandolini,
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 3, Tim Reuten 2, Cas Westerwoudt, Mick van den Bree, Lars Reuten, Stan van den Heuvel.

KNZB-Beker Dames
Zaterdag 10 februari
Widex GZC Donk – Polar Bears 8-8
Periodestanden: 2-3, 1-4, 3-0, 2-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Melissa Dongelmans 3, Saranne Dukel 3, Kahly Kruisinga, Lindi Stolle.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 7, Nina ten Broek.

Frontfoto: Saranne Dukel

Reageer op dit artikel