De afritten Goudse Poort en Gouda op de A12 worden toch niet opgeheven. Dat heuglijke nieuws werd vorige week bekend. Maar dat was al een maand bekend bij wethouder Hilde Niezen. Zo bleek tijdens de raadsvergadering deze week.

De wethouder was al sinds 13 december 2017 op de hoogte van de gewijzigde plannen, zo vertrouwde ze de raad toe. Dat dit niet verder was gecommuniceerd aan de raadsleden en de ondernemers wijt ze aan een misverstand.

Rijkswaterstaat is bezig met plannen om de A20 tot het Gouwe aquaduct te verbreden en te herinrichten. Echter, één van de denkrichtingen daarbij was het verdwijnen van de toe- en afrit Gouda op de A12. Dit betekent een forse tegenslag voor de bereikbaarheid van Gouda en gehele regio Midden-Holland. Gouda Onderneemt! en de Goudse politiek kwamen dan ook in verweer tegen deze plannen. Zo is Gouda Onderneemt! nu een petitie gestart op Petities.nl.

En de actie en lobby van Gouda Onderneemt! en de Goudse politiek resulteerde al in snel succes. Het eventueel afsluiten van afrit 11 naar Gouda door de Rijkswaterstaat werd schriftelijk ingetrokken en is daarmee van de baan. Achteraf blijkt dit dus al eerder beklonken te zijn.

De Goudse politiek en de Goudse ondernemers die veel tijd en energie staken en steken in de petitie en de lobby, zijn not amused. Ze verwijten de wethouder met name geen rekening te hebben gehouden met de onrust die was ontstaan bij bewoners en ondernemers en dat ze die onrust niet heeft weggenomen.

Zie ook goudsdagblad.nl/goudse-lobby-succes/

 

Beeldrechten: Gouda Onderneemt!.

Reageer op dit artikel