Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19u00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen.

Ook het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) zal aandacht besteden aan Wereldlichtjesdag. Het ziekenhuis verwacht hiermee een bijdrage te leveren aan de verwerking van dit verlies.

Ouders en andere geïnteresseerden die van de gelegenheid gebruik willen maken om te gedenken zijn op 11 december tussen 16 en 17u00 welkom in het Stiltecentrum van de GHZ-locatie in Gouda. Hier wordt rustieke muziek gespeeld en worden kaarten met gedichten en teksten aangereikt. Ook kan men met anderen van gedachte wisselen.

Alle aanwezigen ontvangen een kaars, zodat deze om 19u00 uur in eigen kring aangestoken kan worden. De wereld wordt op dat moment even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met het verdriet.

Kijk voor meer informatie op www.ghz.nl/lichtjesdag.

Vrienden van het GHZ
De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van het GHZ, in samenwerking met het Monuta Charity Fund.

Reageer op dit artikel