Weer zege met dubbele cijfers voor DONK

10 December 2018, 09:42 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Dat het verschil tussen de top en de onderkant van de derde klasse veel te groot is, werd zondagmiddag weer eens bewezen. Koploper DONK verpletterde ASW, gedeeld hekkensluiter samen met Cabauw, met maar liefst 11-0.

door Joop Spee

DONK begon met captain Rik Bogaaard op de bank (ziek geweest). Daardoor zakte Zakaria Mellah een linie en verscheen Mo Irezzi weer eens in de spits.

Al na vier minuten had DONK op voorsprong kunnen komen. Bas Houdijk tikte een voorzet van Imad El Yousfi echter net naast. Even later was Imad El Yousfi iets te zelfzuchtig waardoor alweer een kans voor DONK verloren ging.

Eén minuut later verzond Mark van Doeland een fraaie pass op Jordy de Jong. De goed opgekomen rechtsback werd op de rand van het zestien meter gebied zwaar getorpedeerd waarna de bal voor de voeten van Mo Irezzi sprong. De spits schoot echter net naast. Tot verbazing van vriend en vijand bleef een rode of gele kaart uit voor de verdediger die Jordy de Jong had gevloerd.

Katachtig
Nadat Jordy de Jong was opgelapt en vervolgens aan de zijlijn stond te wachten om het veld weer te betreden brak ASW plotseling gevaarlijk door. Michael de Zwart legde de bal piekfijn op het hoofd van Ewout Haagsman. Die kopte de bal hard en zuiver in de uiterste hoek, maar DONK’s keeper Dennis de Vogel redde katachtig.

DONK schrok er niet van en ging onverstoorbaar door met aanvallen. Kansen bleven dan ook niet uit. Na een kwartier leek de 1-0 te gaan vallen. Een vrije trap van Mark van Doeland werd door Werner Overkamp in vrije positie echter naast gekopt.

Seconden later was het wel raak, al mocht DONK daarbij over geluk niet klagen. Een vrije trap van Mark van Doeland werd door Marvin Vat met de nek doorgespeeld naar Mo Irezzi. De spits aarzelde niet, 1-0.

Binnen twee minuten kon de Goudse aanhang opnieuw juichen. Een mooie voorzet van Imad El Yousfi werd door Bas Houdijk snoeihard binnen gekopt, 2-0.

Het duurde zestien minuten voordat nummer drie op het scorebord verscheen. Een steekpass van Tim Houdijk werd door Mo Irezzi knap afgerond, 3-0.

In de 38ste minuut zette Imad El Youfi knap voor. Bas Houdijk legde de bal terug en Mo Irezzi mocht zijn derde goal aantekenen, 4-0.

Drie minuten later schoot Zakaria Mellah een voorzet van Jordy de Jong kiezelhard in. Keeper Quesnel Spijker redde echter met een fabelachtige reflex.

Vlak voor rust moest ASW-er Michael de Zwart zich laten vervangen door Konrad Dudela.

Kansen regenen
De tweede helft was vijf minuten oud toen Mark van Doeland vanaf een meter of twintig op de paal schoot. Het bleek uitstel van executie. Seconden later scoorde Marvin Vat na een korte corner en een voorzet van Mark van Doeland, 5-0

ASW wisselde vervolgens Quinten van Leeuwen en Rick van Wijk voor Mustapha Bouazza en Henri Duine.

In de 57ste minuut speelde Mo Irezzi Bas Houdijk goed vrij, Diens voorzet werd door Zakaria Mellah binnengetikt, 6-0.

Het bleef kansen regenen voor DONK. Mo Irezzi wist een voorzet van Jordy de Jong net niet tussen de palen te krijgen en Mark van Doeland zag een kans om de bal van 40 meter in het verlaten doel te droppen mislukken.

Onorthodox tafreel
Na zestig minuten voetbal mocht Werner Overkamp op de rand van de zestien meter aanleggen voor een vrije trap na hands van keeper Quesnel Spijker. Hierna speelde zich een onorthodox tafreel af. ,,Krul hem maar in de kruising”, zou de scheidsrechter gezegd hebben. Een seconde later verdween de bal ook inderdaad in de kruising achter de verbouwereerde keeper, 7-0. Het leverde Werner Overkamp een high five op van scheidsrechter Toon van der Bend. Boze tongen beweerden overigens dat het schot van Werner Overkamp naast zou zijn gevlogen als de bal niet door een Waddinxveense schouder of rug van richting was veranderd.

In de 65ste minuut verzond Marvin Vat een schitterende crosspass op de opgekomen Jordy de Jong. De rechtsback liet zijn opponent zijn hielen zien en scoorde knap laag in de verre hoek, 8-0.

Nog in diezelfde minuut zette Zakaria Mellah Imad El Youfi in scoringspositie. Meer dan een corner leverde dat in eerste instantie niet op. Uit de daaropvolgende korte corner wist Mark van Doeland de inlopende Marvin Vat te vinden. De centrale verdediger zorgde voor de 9-0.

Even later kwam Rik Bogaard Mark van Doeland aflossen. De captain stond nog maar net in het veld toen hij Jordy de Jong zag beginnen aan een imposante solo die pas eindigde in een uitstekend schot dat onhoudbaar was voor Quesnel Spijker, 10-0.

De koek was nog niet op In de 70ste minuut wurmde Mo Irezzi zich fysiek sterk langs zijn directe tegenstander en even later kon de 11-0 met gejuich door de DONK-aanhang worden begroet. Het was de vierde treffer voor Mo Irezzi..

Nadat Rik Bogaard hard naast had gevuurd deed ASW aan de andere kant wat terug. Een mooi schot van Mustapha Bouazza kon door Dennis de Vogel nog net tot corner verwerkt worden.

Verder dan 11-0 kwam DONK niet. Een goal vond wegens buitenspel geen genade in de ogen van scheidsrechter van der Bend en Bas Houdijk tikte van dichtbij net naast na een mooie pass van Rik Bogaard.

Weerstand
Na deze wedstrijd werd één ding duidelijk. Koploper DONK heeft weerstand nodig om straks in de promotie halve competitie hoge ogen te kunnen gaan gooien.

Trainer Pieter van Zoest zag nog wel de nodige verbeterpunten. Hij vond dat een aantal spelers nog te veel voor zichzelf liep te voetballen. Hij was wel tevreden over het feit dat DONK negentig minuten voluit was blijven gaan.

De eerstvolgende wedstrijd is na de winterstop. DONK speelt dan uit tegen Haastrecht.