Aafke van Leeuwen, ging naar Wrocklaw om haar wereldtitel Fighting Ju Jitsu te verdedigen, die ze vorig jaar in Bangkok opeiste. Afgelopen weekend in Polen was ze goed voor een bronzen WK medaille.
In de kwartfinale werd afgerekend met de Duitse Attenberger, die ook tijdens de afgelopen EK finale al niet kon winnen van Van Leeuwen. In de halve finale leek het er na twee minuten op dat de Goudse zich mocht gaan opmaken voor de finale, maar in de laatste minuut wist de Française Cloué Lalande de wedstrijd alsnog te kantelen waardoor brons nog het maximaal haalbare was. De strijd om brons werd gewonnen van Ferreira (FRA), waarmee Van Leeuwen inmiddels alweer haar 11e medaille op Wereld en Europees niveau heeft weten te bemachtigen.
Boy Vogelzang was in de laatste twee edities van het WK goed voor brons. Na twee overtuigende overwinningen tegen achtereenvolgens een Griek en een Italiaan, stond de titelverdediger Pavel Korzavick uit Rusland te wachten in de halve finale. Vogelzang verloor deze spannende strijd met slechts 1 punt en werd dus ook verwezen naar de bronzen finale. Hier moest hij zijn meerdere erkennen in de Italiaan Alessi en werd 5e.
Freddy Weemaes en Donny Donker, eveneens van Den Edel Gouda NL, kwamen tijdens hun WK debuut helaas niet verder dan de voorrondes.
Tijdens het WK landenteams op de slotdag van dit WK kwamen alle vier de fighting ju jitsuka’s van Den Edel uit Gouda nogmaals in actie. En met succes. Het Nederlands team eiste hier de bronzen medaille op achter Duitsland en Polen door winst op Colombia (9-2).

Vier fighting ju jitsuka’s van Goudse sportschool Den Edel naar WK in Polen