UPDATE | Een deel van de selectie van Jodan Boys heeft donderdag maar liefst 2000 gehaktballen gedraaid in de aanloop naar de wedstrijd Vitesse-Jodan Boys op 14 december.
Keurslager John Boere uit Haastrecht bood de Jodan Boys aan om alle supporters die meegaan met de bus een heerlijk broodje bal gehakt te geven voor vertrek. Voorwaarde was wel dat een paar spelers en de trainer kwamen meehelpen om 2000 ballen gehaktballen te komen draaien in de slagerij. Dat gebeurde vandaag. ,,We maken gehakt van ze…”, zo werd er tijdens het draaien gedold.

,,Wat je belooft moet je waarmaken, maar dat het er zoveel zouden worden, had ik niet verwacht. Dit is wel een hele klus”, aldus keurslager John. ,,Maar met behulp van de selectie komt dit zeker goed. Het is een unieke en ludieke actie die een beetje uit de hand is gelopen, maar die past bij dit onvergetelijke moment in de historie van CVV De Jodan Boys.“

De keurslager maakt voor de gelegenheid ballen van 100 gram. Die passen immers beter op een broodje. In totaal komt dat voor 2000 stuks neer op ongeveer 200 kilo gehakt, op smaak gebracht met heel veel kruiden. De porties gehakt komen uit de machine. Maar de ballen draait de keurslager nog ouderwets met de hand. Dus ook de trainer en een deel van zijn selectie.

jodan-boys-in-winkel-keurslager

Zowel trainer Dennis van den IJssel als de spelers Marvin Straver, Don Mimpen, Michel Verkaik en Dirk Pieter Rietveld, bestuursleden Koen van den Heuvel en Ruud Bakker (directeur van de Vereniging van Keurslagers) waren donderdag voor even zelf ‘keurslager’. De spelers waren er direct voor te porren: ,,Zo kunnen we iets terugdoen voor de supporters. Zij zijn er om ons te ondersteunen, en op deze manier kunnen wij hen steunen”, vertelde Michel Verkaik.

Volgens trainer Dennis van den IJssel is elke voorbereiding goed. ,,Voor een wedstrijd als tegen Vitesse hoef je niemand te motiveren. Dat gaat vanzelf. We zijn zelf twee keer met de technische staf bij Vitesse geweest: tegen Excelsior en Zwolle, om sfeer te proeven. Een prachtig stadion met mooie grasmat en straks met 2500 Jodan Boys-supporters. Tja, wat wil je nog meer?”

De ballen die vandaag werden gedraaid gaan eerst een paar dagen de diepvries in om ze volgende week woensdagochtend bij het braden lekker rond te krijgen. Keurslager Boere heeft twee stoomovens staan die rond de 300 ballen per uur kunnen gaardraaien. Het uitserveren gebeurt woensdagmiddag in stappen. Maar dat komt mooi uit: de 25 bussen vertrekken in etappes.

Woensdagavond zal blijken of Jodan Boys van het vier klassen hoger spelende Vitesse ook gehakt kan maken. Het kan alle kanten op, want: de bal is rond…

De foto’s zijn gemaakt door Leo Radder.

Selectie Jodan Boys draait 2000 gehaktballen voor Vitesse-Jodan Boys

Reageer op dit artikel