In de loop van de dag ontstaan er steeds meer stapelwolken die in de middag en avond kunnen uitgroeien tot de zogenaamde cumulonimbus wolken, de buienwolken.

Er komen vanmiddag al enkele buien tot ontwikkeling, in de tweede helft van de middag en avond komen er buien voor met mogelijk natte sneeuw en hagel, ook is er kans op onweer.

De wind is matig kracht 4 Bft, in de avond neemt die geleidelijk af naar kracht 3 Bft. De maximum temperatuur ligt rond de 6 graden Celsius.

In de nacht naar maandag zijn er opklaringen en gaat het kwik zakken naar ongeveer 2 graden Celsius.

Op maandag is het rustig weer met flinke zonnige perioden en een maximum temperatuur van rond de 5 graden Celsius. De wind is aanvankelijk westelijk matig kracht 3 Bft, in de loop van de middag en avond draaiend naar zuidelijke richtingen.

In de nacht naar dinsdag is er kans op een graad vorst. Op dinsdagmiddag en avond passeert er een regengebied met een aantrekkende wind naar kracht 4 a 5 Bft. In de loop van de nacht van dinsdag naar woensdag wordt het van het westen uit droog en komen er enkele opklaringen.

De dagen erna blijft het aan de wisselvallige kant. In de nacht van woensdag naar donderdag kan er zo’n 10 mm neerslag vallen. Na donderdag lijkt de luchtdruk in de Goudse regio te stijgen en komt Gouda aan de rand van een hogedrukgebied. Hoe dit gaat uitpakken op het weer in de Goudse regio is erg onzeker.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel