Jong Oranje (o.18) is er zaterdagochtend niet in geslaagd de finale van het WJK in Auckland te bereiken. De Russische leeftijdsgenoten waren met 12-8 te sterk voor Jong Oranje met de Goudse Widex GZC Donk-speelsters Anouk Bergsma, Meike Scholte en Saranne Dukel in de gelederen.

Een sterke met lef gespeelde laatste periode kon een nederlaag niet voorkomen. De ploeg van Gerrit-Jan Schothans faalde te vaak in de afronding. Daar profiteerde Rusland – en met name uitblinker Maria Bersneva – van door in de daaropvolgende break genadeloos toe te slaan. ,,Hun grootste wapen is de counter. Het is ons niet gelukt om na een schietkans goed af te sluiten. Daarnaast schoten we veel op de paal en lat”, vertelde Schothans teleurgesteld.

Toch kijkt hij vol vertrouwen uit naar de wedstrijd om het brons. ,,Rusland was met deze generatie anderhalf jaar geleden de beste en lijkt dat nu op dit WJK ook te zijn. Maar wij zijn gedurende dit toernooi steeds beter gaan spelen en trokken die lijn in de wedstrijd tegen Rusland ook door. Morgen gaan we vol voor de bronzen plak!”

Die ‘kleine finale’ speelt Nederland vannacht om 2u40 tegen Italië dat in de andere halve finale met 12-10 verloor van Spanje. In de poule wist Nederland nog met 16-15 te winnen van de ‘La Squadra Azzurra’.

Zaterdag 17 december
Halve finale
Rusland–Nederland: 12-8
Periodestanden: 1-0, 4-1, 3-2, 4-5
Doelpunten Nederland: Brigitte Sleeking 3, Anouk Bergsma, Lieke Rogge, Brigit Mulder, Saranne Dukel en Maartje Keuning.

Reageer op dit artikel