Traditiegetrouw begint Koningsdag in Gouda met het bespelen van het carillon vanaf de toren van de Sint-Janskerk. Gevolgd door de aubade bij het Oude Stadhuys en de opening van Koningsdag met toespraken van onder andere burgemeester Milo Schoenmaker. En het hijsen van de vlag.

Daarna zijn er allerlei activiteiten te beleven op de Markt en op de Raam is een grote vrijmarkt.

Het programma

8 tot 10u00: Fiets versieren. Natuurlijk kan je je fiets of buggy al thuis versieren, of je komt het hier doen! De leden van scouting Jan van Hoof helpen je hierbij. Doe mee met de optocht en wellicht win jij de nieuwe fiets!

9 tot 10u00: Oranje Bootcamp.  Koningsdag kan natuurlijk niet beginnen zonder een fatsoenlijke ochtendgym! Dus gooi je spieren los en doe mee! Voor jong en oud!

10u00: Aubade. De traditionele aubade waarin we namens de stad Gouda de koning toezingen! De aubade wordt muzikaal ondersteund door harmonie De Pionier.

10u30: Fietsoptocht. We maken een optocht door de Goudse binnenstad met onze versierde fietsen. De kinderburgermeester kiest de mooist versierde fiets uit!

10u45: Muziek maak je samen! De jonge talenten van Cultuurhuis Garenspinnerij, de Brede School, Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda’s Harmonie de Pionier geven een optreden om deze dag nog feestelijker te maken! Ontdek jij ook je talent?

11 tot 12u00: Hart van Oranje concert.  Stedelijke Harmonie Caecilia en popkoor Out of the Blue verzorgen het traditionele Oranje Concert.

12 tot 18u00: Music & More powered by SoWhat!  SoWhat! presenteert op het mainstage en in het Goudkistje een selectie van de beste lokale artiesten met onder meer The Tambles, Pip Alblas, Skapiche?!, Potman Jr., SPROKEN en Massi.

Hele dag: Div. activiteiten. Kinderkermis, klimmuur en andere outdoor activiteiten, foodtrucks, pony rijden en nog veel meer!

Zie ook www.facebook.com/stichtingoranjecomitegouda