Wat doet Roem met je? Het antwoord krijg je in het toneelstuk Roem met Victor Reinier en Renée Soutendijk, te zien op dinsdag 10 april, vanaf 20u00 in De Goudse Schouwburg.
‘Roem’ is een nieuw stuk van toneelauteur Ger Thijs (De Kus) en voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt? Als het personage van een acteur (Victor Reinier) uit een politieserie geschreven wordt, stort zijn wereld in. Decennialang was hij de held en fans stonden in de rij voor zijn handtekening of foto. Zijn ontslag maakt daar een bruut einde aan en hij gaat wanhopig op zoek naar psychische hulp. De behandelend psychiater (Renée Soutendijk) doet haar uiterste best de relatie zakelijk te houden, maar gaandeweg de sessies groeit de band tussen patiënt en behandelaar.

De Volkskrant ★★★
‘Vlot spel van Victor Reinier en Renee Soutendijk levert smakelijke komedie op.’

NRC ★★★
‘Mooi is Soutendijk die geleidelijk haar professionele distantie verliest en tot de ontdekking komt dat deze rauwe, ruwe kerel uit een politieserie bij haar een gevoelige snaar raakt. Op zijn beurt is Reinier overtuigend als hij met ruwheid als inzet Soutendijk uit haar schulp probeert te wrikken.’

Telegraaf ★★★
‘Lekker en zeer besmettelijk.’

Trouw ★★★
‘Ger Thijs is een vakman die met speels gemak (…) met rake oneliners en dialogen de lach uit het publiek trekt’.

Zie ook www.goudseschouwburg.nl