Aan de Hoge Gouwe is een klein jaar geleden een tapijt-reinigings-winkel geopend. Echter, onze Citywatcher Karel Baarspul hoorde van omwonenden dat ze daar nog nooit iemand binnen hebben gezien.
,,Ik ging eens kijken en keek op de deurmat. Altijd een teken of post wordt weggehaald. Op de deurmat ligt een berg post met daar tussen nog steeds het vergeelde biljet met alle kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer afgelopen maart. Dus bijna zeven maanden lang heeft hier niemand een voet binnen gezet. Wordt er huur betaald? Wat wordt hier nog meer gewassen dan tapijten, vraag ik mij dan af.”
Wij keken nog verder dan onze neus lang is. Zo keken we aandachtig op de foto van Karel en zagen daar met chocoladeletters het 06-nummer van de tapijt-reinigingswinkel op staan. Wij bellen:
,,Hallo, hallo”, zo reageerde een man aan de andere kant van de lijn, zonder zijn naam te noemen. Na een korte introductie blijft het even stil…
,,Ja, ja, klopt. De winkel aan de Hoge Gouwe is van ons. Ehhh, was van ons. We hebben die vestiging al enige maanden geleden gesloten. We hebben nog wel vestigingen in Amsterdam en Rotterdam.”
,,Wat zegt u? Staan er nog spullen in de winkel…. Dat is vreemd. Dan is onze medewerker ze vergeten uit de winkel te halen.”
,,Of wij nog wel huur betalen? Niet dat ik weet. De huur is bij mijn weten al enige maanden geleden opgezegd. Maar nu ga ik ook twijfelen…”
,,Met wie u spreekt? Met Hassani…”
,,Maar u wilde uw tapijt bij ons komen reinigen? Dat kan hoor. We komen binnenkort met flyers langs de deur in Gouda. Daarin bieden we onze dienstverlening aan huis aan…”
,,Anders moet u naar Rotterdam of Amsterdam komen. Nee, de vestiging in Gouda blijft dicht… En het pand komen we zo snel als mogelijk leeg halen…”
Bron en foto: Karel Baarspul.