Het gaat goed met de voetbalcarrière van het Goudse voetbaltalent Rico Speksnijder. Rico is inmiddels bezig aan zijn zesde seizoen bij Feyenoord waar hij in de jeugd onder 14 jaar speelt. Ook is de jonge Gouwenaar geselecteerd voor de KNVB landelijke groep jongens onder 14 jaar. Op de koop toe tekende hij vorig seizoen een mooi sponsorcontract bij Nike.

Gouds Dagblad volgt de ontwikkelingen en verrichtingen van Rico nauwlettend en op de voet. Na een korte vakantie is het seizoen 2018/2019 voor het Goudse voetbaltalent al weer begonnen. Te beginnen met een paar pittige training en meteen een internationale uitwedstrijd. Hieronder het verslag van Rico’s eerste trainingsweek. Uiteraard van de hand en uit de geest van Rico zelf.

Mijn vakantie is alweer voorbij.

Heb leuke dingen gedaan waaronder voetballen met vrienden in de avond. Ook ben ik naar Jumpsquare geweest en heb ik oefeningen gedaan die ik van mijn nieuwe trainer Davey van de Berg had meegekregen om te doen in de vakantie. Zo ben ik fit gebleven in mijn vakantie.

Trainingen zijn weer begonnen, maar van school heb ik nog wel vakantie. Maandag 30 juli 2018 is het nieuwe seizoen van start gegaan. Ik moest zondag weer op tijd naar bed omdat de trainingen weer gingen beginnen.

Maandagochtend werd ik wakker gemaakt met een verse shake en daarna lekker gedoucht. Was wel weer wennen om zo vroeg uit mijn bed te komen. We moesten om 08u00 op Varkenoord zijn omdat we het nieuwe kledingpakket kregen en dus iets meer tijd nodig hadden. Nadat de kleding was uitgedeeld, gingen we ons verkleden en liepen we voor de eerste training naar het trainingsveld.

Het was best wel erg warm dus moesten we genoeg drinken. De training was gelukkig niet zo zwaar maar de rest van de week was het wel zwaar.

Afgelopen zaterdag hadden we een oefenwedstrijd tegen Sporting Lokeren België. We verzamelden op Varkenoord met de jongens van O14, O15 en O16. Het was een lange rit van ongeveer 1,5 uur maar het was wel gezellig in de bus.

Eenmaal aangekomen in Sporting Lokeren liepen we naar de kleedkamer en kleden ons om. We speelden op een kleiner veld als dat we gewend zijn dus was wel even wennen. Het was ook weer erg warm en ik heb dus ook weer extra moeten drinken. We speelden 6x 12,5 minuut en na elke 12,5 minuut werd er een kleine drinkpauze gehouden. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 7-0. Daarna moesten we weer met de bus terug naar Varkenoord waar mijn ouders mij ophaalden.

Dit was mijn week met trainingen en oefenwedstrijd. Eind deze week heb ik een trainingskamp in Zeist bij de KNVB op donderdag, vrijdag en zaterdag. Ook heb ik zaterdag een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Wordt dus weer een drukke week met veel leuke nieuwe dingen.

Voor Foto’s-Instagram en Facebook kijk op mijn website www.ricospeksnijder.nl