Op woensdag 7 december, de internationale Dag voor de Vrijwilliger, ontvingen Rina Agten-Steenbergen, Annie de Gruijl-de Vrind, Yvonne Schuilenburg, Gerda de Kooter, Bep Verboom en Gré Seinen-Peet de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. De erepenningen werden uitgereikt tijdens een overlegbijeenkomst voor vrijwilligers in de Ronssehof. De medewerkers ontvingen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet in de Ronssehof en andere huizen van Zorgpartners.
Agten-Steenbergen is sinds 2002 vrijwilliger in de Riethoek en later de Ronssehof. Ze helpt met koffie schenken en is betrokken bij de beauty vereniging, een activiteit waarbij de handen op een ontspannen manier verzorgd worden. Ze is een vrijwilliger die bewoners graag blij maakt.
De Gruijl-de Vrind is sinds 2000 vrijwilliger in de Ronssehof. Ze helpt bij de weeksluiting en bij het koffie schenken. Ze is een vrijwilliger met oprechte belangstelling voor de bewoners en heeft met veel mensen een goede band.
Schuilenburg is sinds 1993 vrijwilliger. Eerst kwam ze drie keer per week uit Haastrecht fietsen door weer en wind, maar nu woont ze dichterbij. Met een enorme trouw en toewijding doet ze dit werk. Ze maakt veel bewoners erg blij, ze zien haar graag komen.
De Kooter is sinds 2005 actief als vrijwilliger. Zij is gestart met kaarten maken met de bewoners voor hun familieleden en kennissen. Nu is ze overgestapt naar koffie schenken. Ze is een vrijwilliger met veel interesse in de ander.
Verboom is sinds 2004 actief als vrijwilliger. Ze helpt met koffie schenken op de afdelingen. Ze heeft een gezellig praatje met de bewoners, en heeft ook een luisterend oor. Naast haar vrijwilligerswerk in de Ronssehof is ze bestuurslid bij de Protestants Christelijke Ouderenbond afdeling Gouda.
Seinen-Peet is 20 jaar vrijwilliger. Ze is actief geweest in verschillende commissies. Ze schenkt koffie en helpt mee met rommelmarkten en evenementen. Ze is actief bij de Protestants Christelijke Ouderen Bond (POCB) waar ze onder meer verhalen en gedichten vertelt. Na de aardbeving in Haïti heeft ze zelf kaarten ontworpen en verkocht voor ondersteuning van een weeshuis.
De Ronssehof is een specialistisch geriatrisch revalidatiecentrum. Daarnaast biedt het centrum verpleeghuiszorg voor mensen met dementie.
Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.