Folkert van Heusden heeft zaterdagavond de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Daphne Bergman gekregen. Hij ontving de erepenning tijdens de vrijwilligersbijeenkomst in het Flimhuis als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het Filmhuis Gouda.
Folkert van Heusden doet vrijwilligerswerk bij het Filmhuis vanaf augustus 2002. Hij heeft de website ontwikkeld en een metamorfose gegeven. Hij is de creatieve ICT-specialist en systeembeheerder van het Filmhuis, die altijd bereid is te helpen met technische vragen. Hij heeft vooral de technische knoppen en onzichtbare dingen van de website geregeld. Ook is hij als barman aan het werk.
Filmhuis Gouda
Filmhuis Gouda is hét filmtheater van Gouda en omstreken, waar mensen zeven dagen per week terecht kunnen voor kwaliteitsfilms uit het arte house-circuit. Het filmprogramma bestaat uit premières, klassiekers, documentaires, jeugdfilms en festival-favorieten. Jaarlijks worden bijna zeshonderd filmvoorstellingen verzorgd, waarin ruim honderd verschillende filmtitels aan bod komen
Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.