In het komend weekend is het heerlijk lenteweer met zaterdag 21 of 22 graden Celsius! Zondag is het met 18 of 19 graden Celsius iets frisser, maar nog steeds aangenaam. Het fraaie lenteweer hebben we ook dan nog te danken aan het eerder genoemde hogedrukgebied (kerndruk 1031 hPa), zich verplaatsend richting de Baltische Staten. Ook begin volgende week blijven de temperaturen aangenaam met maandag en dinsdag opnieuw kans op 20ers! Tot en met volgend weekend blijft het waarschijnlijk warm voor de tijd van het jaar volgens de laatste prognose!

 

Het wordt tijd dat wij verlost worden van onze wollen wintervacht! Foto: Bert van Dijk, Gouda.

Zaterdag verloopt overal droog met veel zon. Soms trekken er wolkenvelden over het Groene Hartgebied, maar deze zijn niet omvangrijk. De wind waait matig (3 tot 4 Beaufort) uit het zuidoosten. De maximumtemperatuur ligt rond 20 of 21 graden Celsius in Gouda en de omliggende gemeenten. Zaterdagavond neemt de bewolking geleidelijk toe.

Zondag heeft de bewolking een overheersend karakter, maar blijft het eveneens droog. De matige wind (3 Beaufort) ruimt naar zuidelijke richtingen en neemt in de loop van de dag af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort. Opnieuw kan er een warme dag bijgeboekt worden, de temperatuur loopt in de middag op naar circa 20 graden Celsius.

Maandag en dinsdag is het wisselend bewolkt met een afwisseling van wolkenvelden, zon en soms een regenbui. De natuur kan dan flink tot bloei komen door het groeizame weer. De temperaturen zijn zeer aangenaam en liggen over het algemeen tussen 18 en 22 graden Celsius!

Woensdag tot en met volgende week zondag is het wisselend bewolkt en over het algemeen droog. Zo nu en dan valt er een licht regenbuitje. Het blijft warm voor de tijd van het jaar met minima rond 10 graden Celsius en maxima van om en nabij 16 graden Celsius. Normaal liggen de minima rond 4 graden Celsius en de maxima rond 12 graden Celsius. Gemiddeld blijven we dan zo’n 5 graden boven het langjarig gemiddelde (1980-2010)! De wind is veelal zuid(west)elijk, behalve op donderdag dan draait de wind tijdelijk naar noordelijke richtingen.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda