Woensdag wordt een vrij onstuimige dag met een afwisseling van buien en zonnige perioden. Het wordt circa 7 graden Celsius in de Goudse regio. Vanaf donderdag wordt het gevoelig kouder. Vrijdag wordt het maximaal 2 graden Celsius en volgt vanuit het westen enige tijd regen, mogelijk valt er ook (natte) sneeuw.
In de ochtend is het geheel bewolkt met van tijd tot tijd lichte (mot-)regen. In de loop van de middag volgen er na de passage van een koufront opklaringen en is er een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Er kunnen echter wel buien vallen, plaatselijk kan onweer voorkomen. Waar de buien gaan vallen in het Groene Hartgebied is nu nog moeilijk te bepalen, het zal ‘nowcasten’ worden! Er waait een matige tot vrij krachtige noordwester met een windkracht van 4 tot 5 Beaufort. Windvlagen tot 55 km./uur zijn mogelijk. Het wordt overdag maximaal 7 graden Celsius in de Goudse regio. Het is dus in de nacht naar woensdag warmer dan overdag, iets wat niet vaak voorkomt.
Ook in de avond blijft het nog enige tijd winderig, maar later op woensdagavond en in de nacht naar donderdag neemt de wind af en wordt de wind matig (kracht 3 Bft). Op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het droog, een enkele bui is wel mogelijk maar heeft een plaatselijk karakter. De temperatuur daalt in de loop van de avond richting het vriespunt en daarbij is er een kans op plaatselijke gladheid. In het uiterste westen van het Groene Hartgebied blijft de temperatuur waarschijnlijk iets boven het vriespunt.
Donderdag is het fraai winterweer. Er zijn flinke zonnige perioden en het blijft de gehele dag droog. Bij ons in het westen van Nederland kan bij een zwakke noordenwind 6 graden Celsius op de thermometers afgelezen worden, maar zodra de zwakke wind naar het noordoosten tot oosten draait wordt het enkele graden kouder. De temperatuur komt dan tussen 3 en 4 graden Celsius uit. In de avond gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen en in de daaropvolgende nacht wordt het circa -3 graden Celsius.
Vrijdag blijft het in de ochtend vriezen, in de middag komt de temperatuur maar iets boven het vriespunt uit (circa +2 graden Celsius). Boven het Groene Hartgebied passeren wolkenvelden, maar de zon laat niet helemaal verstek gaan. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen vrij snel toe en in de loop van vrijdagavond kan er af en toe zeer lichte motregen vallen bij een temperatuur van 1 graad boven het vriespunt. Ook is ijzel mogelijk bij deze temperatuur, waardoor gladheid kan optreden.
In het weekend is het overwegend bewolkt met af en toe lichte neerslag vallen. Zaterdag wordt een koude dag met temperaturen rond het vriespunt in de Goudse regio, waardoor de neerslag waarschijnlijk in vaste vorm (sneeuw) gaat vallen. Zondag liggen de maxima tussen rond 6 graden Celsius en is het een fractie zachter dan het langjarig gemiddelde.
Weerspreuk van de dag: Geeft januari géén wintervlagen, dan zal februari ons daarmee plagen.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda